Breaking News

YPG'den IŞİD'e operasyon

YPG güçlerinin Serêkaniyê'nin batı ve güneybatısında 11 Ekim günü başlattığı operasyon devam ederken dün gün boyu devam eden YPG eylemlerinde 13 çete üyesi öldürülürdü.
YPG Basın Merkezi, Serêkaniyê'nin batı ve güneybatısında 11 Ekim günü başlatılan operasyonun devam ettiğini bildirdi.

YPG açıklamasında, dün öğlen saatlerinde Dehma yakınlarında çetelere ait 1 aracın YPG güçleri tarafından içindeki çetelerle birlikte imha edildiği, müdahale girişiminde bulunan çetelerin üyelerinin de vurulduğu ve ayrıca alanda yer yer kimi çatışmalar yaşandığı katdedildi.
YPG Basın Merkezi, dün gün boyu gerçekleştirilen eylemlerde tespit edilebilen 13 çete üyesinin öldürüldüğünü ve dün akşam saat 16.00'da alanda başlayan yoğun ve şiddetli çatışmaların halen tüm şiddetiyle devam ettiğini balirterek ayrıntıların daha sonra kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu.
Cezaa'nın güneydoğusunda bulunan Qadisiye ve Misterîha köyleri arasında bulunan çetelere yönelik YPG güçlerinin eylemlerine ilişkin de şu bilgiler verildi: “Eylemde 1 araç içindeki çetelerle birlikte imha edilmiştir. Eş zamanlı olarak güçlerimiz Qadisiye köyünde üslenen çetelere yönelik de eylem gerçekleştirmiştir. Her iki eylemde tespit edilebilen 6 çete üyesi öldürülmüş, 1 çete üyesi de yaralanmıştır.”

No comments