Breaking News

YPG'li Nas ve Kaya'nın cenazeleri Amed'e ulaştı

AMED - Kobanê'de devam eden çete saldırılarında yaşamını yitiren YPG'li Ercan Kaya ve Abdullah Nas'ın cenazeleri Amed’de sloganlarla karşılandı. YPG'li Kaya ve Nas'ın cenazeleri yarın Siirt'e gönderilecek.
Kobanê Kantonu'na yönelik DAIŞ çetelerinin saldırısı sonucu yaşamını yitiren YPG'li Ercan Kaya (Gelhat Gabar) ve Abdullah Nas'ın (Miran Didêrî) cenazeleri, Urfa Adli Tıp Kurumu'ndan alındıktan sonra Diyarbakır'a doğru yola çıkarılmıştı.
YPG savaşçılarının cenazeleri, Diyarbakır-Urfa yolunda bulunan Ava Petrol'de aralarında MEYA-DER ve DBP'li yöneticilerinde bulunduğu çok sayıda yurttaş tarafından karşılandı.
Ardından cenazeler, buradan çok sayıda araç eşliğinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yeniköy Mezarlığı'na getirildi.Cenazeler, mezarlıkta bekleyen yüzlerce kişi tarafından, "Bijî berxwedana Kobanê" ve "Şehît namirin" sloganları eşliğinde karşılandı.
Mezarlığın morguna alınan ve yarın sabah saat 09.00'da Siirt'te gönderilecek olan YPG'lilerin cenazeleri, Zeviye Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

No comments