Breaking News

Asker gözcülük yapıyor, DAIŞ çalıyor

RUHA –Kobanê-Suruç sınır hattında bekletilen araçlar, asker gözetiminde DAIŞ çetecileri tarafından talan edilmeye devam ediliyor. Asker, ara bölgede araçlarını bekleyen yurttaşları sanki DAIŞ çeteleri ile birlikte iş yaparmışçasına DAIŞ’in birkaç güne kalmaz tüm araçları çalacağı “uyarısında” bulunurken, sınır hattına gelen çetecilere göz yumuyor.

Kobanê'de YPG ve YPJ güçlerinin büyük direnişi karşısında ağır darbeler alan DAIŞ çetecileri sınır hattındaki yurttaşlara saldırmaya devam ediyor. Yurttaşların çetecilerin talanından korumak için sınır hattına getirdiği binlerce araç ve hayvan, Türk askerlerinin bir kaç adım ötesinde çetecilerin talanına maruz kalıyor. Buna tepki gösteren Rojavalılar ise, çetecilerin mermilerinin hedefi olmaya devam ediyor.  Suruç'a bağlı Zehwan ve Mirdêsimêl köylerine yakın sınır hattında DAIŞ çetecilerinin hareketliliklerinin devam ettiğini belirten Ali Şahin adlı yurttaş, askerlerin kendilerine DAIŞ çetecilerinin bir kaç güne kalmaz burada ki bütün araçları alacağını söylediğini ileri sürdü. Kapçi Köyü sakini Halil Fırat ise, özellikle Kobanê'ye bağlı Kîkan köyü civarında DAIŞ çetecilerinin hareketliliğinin arttığına dikkat çekerken, sınır tellerine kadar gelen çetecilere askerlerin müdahale etmediğini, bunun yerine sivillere mermi yağdırmaktan sakınmadığını belirtti.
Burnumuzun dibinde talanları sürüyor
Öte yandan Kobanê tarafında bekleyen araçların arasında nöbet tutmaya devam eden Abdurrahman Ehmed adlı Rojavalı yurttaş, DAIŞ çetecilerinin dün akşam saatlerinde bulundukları alana geldiğini, burada bekleyen yurttaşların tepkisi üzerine geri çekilmek zorunda kaldıklarını belirtti. Çetecilerin tekrar gelmesi halinde ise taş ve sopalarla direneceklerini söyleyen Ehmed, sınıra getirdiği 250 adet küçükbaş hayvanın hâlâ sınırda bekletildiğini bu nedenle şu ana kadar 60 koyunun telef olduğunu ifade etti.  Ehmed, "Biz silahsız bir şekilde sınıra yaklaşmaya korkarken, çeteciler burunlarının dibine gelip talan yapmaya devam ediyor" diye konuştu.
(ekip/çk/rp/aç)

No comments