Breaking News

Çeteler yeni takviye güçle Kobanê’ye saldırı hazırlığında

HABER MERKEZİ - DAIŞ çetelerinin Kobanê'yi işgal etmek amacıyla başlattıkları saldırılar 69. gününde devam ediyor. Dün gece Kobanê’de yaşanan çatışmalarda 6 çete öldürüldü, çetelere ait bir araç da imha edildi. Çatışmalarda bir YPG savaşçısı da yaşamını yitirdi.

YPG Basın Merkezi, Kobanê direnişine ilişkin yeni bir açıklama yaparak başta Rakka olmak üzere çeşitli merkezlerden yaptıkları cephane ve takviye güçle yeni saldırı hazırlıkları yapan çetelere karşı YPG’nin tarihi direnişinin devam ettiğini bildirdi.
Çataışmaların detaylarına ilişkin de açıklamada şu bilgiler yer aldı:
“Dün gece doğu cephesinde çete gruplarıyla güçlerimiz arasında küçük çaplı çatışmalar yaşanmıştır. Çatışmalarda çetelere ait 1 araç imha edilmiş, 2 çete öldürülmüş, 3 çete üyesi de yaralanmıştır.
Kentin güneybatı ucunda bulunan Medcene bölgesinde konumlanan çete gruplarına yönelik eylemler de sürmektedir. Bu alanda tespit edilebilen 4 çete üyesi öldürülmüştür.
Mineza, Izea ve Aliplur köyleri çevresinde konumlanan ve kente yönelik havan atışları düzenleyen çetelere ağır silahlarla karşılık verilmiştir.
Kobanê direnişine coşku ve moraliyle güç katan, kenti ve halkımızı savunma görevini eksiksiz yerine getiren 1 yoldaşımız dün yaşanan çatışmalarda şehadete ulaşmıştır.” 

No comments