Breaking News

Henife Hisên: Kobanê saldırısından Türk devleti sorumludur!

HABER MERKEZİ - TEV-DEM Yürütme Kurulu üyesi Henife Hisên, DAIŞ çetelerinin bugün başlattığı saldırıda Türkiye topraklarını kullanmasının son derece ciddi sonuçlar doğuracak bir durum olduğunu bildirdi.
DAIŞ çetelerinin Türkiye topraklarından Kobanê’ye yönelik saldırı başlatması, birkez daha Kürdistanlıları ayağa kaldırırken, saldırıyı değerlendiren TEV-DEM Yürütme Kurulu üyesi Henife Hisên, bunun Türkiye’nin tampon bölge oluşturma stratejisinin ürünü olduğunu belirtti.
Henîfe Hisên, saldırıda Türkiye topraklarının kulandırılamsının da türk devleti açısından kabul edilemeyecek bir durum olduğunu ve bunun çok büyük sıkıntılara yol açacağını kaydetti.
Henîfe Hisên konuşmasının devamında, “Türkiye bu duruma ilişkin tutumunu mutlaka bir an önce netleştirmelidir. Bu, komşuluk ilişkileri açısından da sıkıntılı bir yaklaşımdır. DAIŞ çetelerinin son saldırısı, Türkiye’nin Kobanê’yi düşürme stratejisinin yeni bir biçimidir. Bunu da DAIŞ çeteleri eliyle gerçekleştirmek ve Kobanênin DAIŞ tarafından işgalini sağlamayı öngörüyor. Bu da Türk devletinin büyük bir ısrarla dünya kamuoyuna kabul ettirmeye çalıştığı “tampon bölge oluşturma” stratejisine meşruiyet kazandırmayı amaçlayan bir saldırıdır. Türk devleti bu saldırıların nasıl Türkiye topraklarından geliştirildiğini açıklığa kavuşturmazsa saldırıdan sorumlu tutulacaktır” dedi.
(aç)

No comments