Breaking News

Hesekê'de iki yeni kadın komünü kuruldu

HESEKÊ – Rojava kadın ögütü Yekîtiya Sitar, Hesekê’nin Salihiyê ve Eldahiyê mahllelerinde 2 kadın komünü kurdu.
Rojava kadınlarını çatı örgütü Yekîtiya Sitar, komün çalışmalarını hızlandırmak amacıyla Hesekê’de iki ayrı mahallede halk toplantıları gerçekleştirdi. Onlarca kadının biraraya geldiği toplantılarda, devrim şehitleri anısna bir dakikalık saygı duruşunun ardından Yekîtiya Star yöneticilerinden Cûdî Yezda, komünleşmenin amacı ve işleyişi hakkında bilgi verdi.  Kadın komünlerinin geliştirilmesinin önemine dikkat çeken Cûdî Yezda, “kadınlar kuracakları komünlerle gerçek kimliklerini bulacak, ideolojik derinlik kazanacak ve kendi cins sorunlarını daha rahat çözebilecekler” dedi.
Konuşma ardından toplantıya katılan kadınların da komünlere ilişkin görüş ve önerilerini dile getirmesinden sonra seçimler yapılarak Salihiyê mahallesinde yeni oluşturulan ve “Bêrîtan” adı verilen Kadın Komününün yönetimi belirlendi.
Aynı amaçla kentin Elhadiyê mahallesinde düzenlenen diğer bir toplantıda ise, Yekîtiya Star temsilcisi Enûd Qero komünler üzerine bilgilendirme yaptıktan sonra “Medya” adı verilen Kadın Komünü kuruldu ve yönetiminin belirlenmesi için seçimler yapıldı.
Toplantılarda oluşturulan iki kadın komününe bağlı uzlaşı, eğitim ve savunma komiteleri de kuruldu.
(ah/aç)

No comments