Breaking News

Kürdistan gençliğine Kobanê direnişe katılım çağrısı

HABER MERKEZİ – Rojava Devrinci Gençlik Kordinasyonu, Kobanê’ye yönelik DAIŞ çetelerinin Türkiye üzerinden yaptığı son saldırı ile Türkiye-DAIŞ işbirliğine karşı tüm Kürdistan gençliğine Kobanê direnişinde yer alma çağrısında bulundu.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Devrinci Gençlik Kordinasyonu, Kobanê direnişinin 77. Gününde Türkiye’nin de Rojava devrimini tasfiye etmek amacıyla çetelere verdiğini desteğin açık bir şekilde devam ettiği hatırlatmasında bulundu.    
Son olarak Mürşitpinar Sınır Kapısı üzerinden Kobanê’ye yönelik gerçekleştirilen çete saldırılarının Türkiye’nin çetelerle olan işbirliğini bir kez daha gözler önüne serdiğine vurgu yapılan açıklamada, Kobanê’ye yönelik her saldırını direniş gerekçesi olduğuna dikkat çekilerek, “Kobanê’nin özgürlüğü Kürdistan’ın ve Ortadoğu’nun özgürlüğüdür. Bu nedenle halkımız ve Apocu gençlik Kobanê’de büyük direniş sergiliyor” denildi.   
Kürdistan’ın 4 parçası ile yurttışındaki Kürt gençlerinin de direniş saflarında yerleri almaları gerekdiğini dikkat çekilen açıklamada gençlere şu çağrıda bulunuldu: “Rojava gençliğinin devrimi boğma girişimlerine ‘artık yeter’ demeleri gerekiyor. Bugün Kobanê’de destan, tarih yazılıyor. Bu nedenle tüm Rojavalı gençlerin seferberlik ruhuyla ve öz savunma bilinciyle tarihi görevlerine sahip çıkmaları gerekiyor. Kobanê özgür olmadan hiçbir Kürdistanlı gencin yerinde durmaması gerekiyor. DAIŞ çeteleri tarihin çöp sepetindeki yerlerini alıncaya kadar tüm gençlerin rahat bir yaşamı haram saymaları gerekiyor. Devrimci Gençlik olarak tüm gençlere çağrımız direniş saflarında yerlerini almaları, Arîn Mirkan yolunda fedai ruhla Kobanê’yi sahiplenmeleridir. Yine Bakur gençliğinin de sınırları kaldırarak Kobanê’ye geçmeleri gerekiyor. 4 parça Kürdistan’da tüm gençlerin YPG/YPJ saflarında yerlerini alarak tarihi görevlerini yerine getirmeleri gerekiyor.”
(aq)

No comments