Breaking News

Mela Tîredin yazdı: Celawla destanı

Xanekin'in Celawla nahiyesine dün Peşmerge birlikleri tarafından sabah saatlerinde büyük bir taarruz gerçekleştirildi. Öğlen saatlerine kadar süren yoğun çatışmalar sonrası Peşmerge'ler tekrar ne kadar irade ve güç sahibi olduğunu göstermiş oldu. Sayın Mesud Barzani'nin komutanlığında yapılan taarruz sonrası Kurdistan 20 evladını kutsal toprağına kurban verdi.

Gün geçtikçe güçlenen ve savaşı savaşarak öğrenen Peşmergeler Kahramanlıklarıyla göz dolduruyor. Herkesin bu muazzam güç karşısında hayranlıklarını gizleyemediği, basına yansıyan haberlerden kolaylıkla görülebilinir. Celawla'nın stratejik konumuyla ve Kurdistan'ın has toprağı olması sebebiyle kontrolün Peşmerge güçlerinin elinde olması gerektiği aşikardır. Bundan dolayı Celawla ve saidiye’nin kontrolü hem Xanekın, hemde Kerkük için önem arz etmekteydi.

Zengin petrol alanlarına sahip olan bölge canilerin iştahını kabartmakta ve Celawla’nın kontrolünün daimi olması için bölgede DAİŞ çetelerine destek verenlerin de bölgeden çıkarılması gerekmektedir. Bu konu azımsanmayacak derecede önem arz etmektedir. Peşmerge’nin bu gücü karşısında yenilgiye uğrayan DAİŞ teröristleri petrol rafinelerini yakmakla tehdit etmesi Peşmerge destanının büyüklüğünü ortaya koymaktadır.

Şehidlerimizin kanıyla çizilen sınırlarımız onurumuz olarak asırlar boyu konuşulacak ve Bağımsızlık yolunda ilerleyen Kurdistan bölgesi için mihenk taşlarından olacaktır. Her ne kadar kendi içimizde parçalı gibi olsak da Kurdistan mesele olunca aradaki tüm sorunlar bir kenara bırakmayı öğrenmiş olduğumuz inkar edilemez bir Gerçek olmuştur.

Celawla’da ki kahramanlık diğer bölgelere de motive kaynağı olmuştur. Özellikle Kobanê de sert bir şekilde savaşan kahraman güçlerimize kazanmanın zor olmadığını ve Kurdistan için verilen canların boşuna gitmediğini göstermiş oldu. Kobanê’de başarıya koşan güçlerimiz Batı Kurdistan’ın kanton sistemli yapısını birleştirip Keseb üzerinden Akdenize indiği zaman Bağımsızlığın kaçınılmazlığını dayatıp Kurdistan’ı Türkiye bağımlılığından kurtarmış olacaktır. Kurdlerin bu bağlamda birliklerini güçlendirmesi ve gerçek kardeşleriyle birlik olması görülmesi gereken gerçekliktir.

Kurdistanlılar halklarla savaşırken, halkların kardeşliği safsatasıyla Kurdleri bir kez daha Türkiye'ye bağımlı hale getirmek isteyenlere Celawla destanı ve Kobanê Kahramanlığı tokat gibi cevap olmuştur. Kurdlerin biran önce bu gerçekliği görmesi temennisiyle....

Özgür Kurdistan’ın sınırları gencecik canların kanlarıyla çiziliyor... Gençlerimizin kanları üzerinden ihanet şebekelerine ortak olmamak gerek....

No comments