Breaking News

Püskürtülen çeteler boşaltılan köylerde mi saklanıyor?

URFA – Türkiye tarafından bomba yüklü araçla ve ardından TMO’ya ait binadan Mürşitpınar Sınır Kapısı’na yönelik saldırı girişimi YPG tarafından geri püskürtülen, DAİŞ çetecilerinin Suruç’ta asker denetiminde olan ve daha önce boşaltılan iki köyde bekletildikleri iddia edildi.

DAİŞ çetecilerinin Türkiye topraklarından bomba yüklü araçlar ve silahlarla Mürşitpınar Sınır Kapısı’na saldırısının geri püskürtülmesinin ardından, sınır hattında boşaltılan köylere YPG’den kaçan yaralı çetecilerin asker tarafından götürüldüğü belirtildi. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre; çetelerin saldırıyı gerçekleştirdiği ve ardından çekildiği TMO’ya ait buğday silolarına yakın Serxet ve Etmanek köylerinde yaralı çetecilerin bulunduğu belirtildi.

‘Çoğunluğu yaralı’
Bazı görgü tanıkları Serxet köyünde 20 ‘ye yakın çetecinin askerler tarafından getirildiği ve bunların çoğunun yaralı olduğu belirtildi. Köylüler Etmanek köyündeki camide de yaralı DAİŞ’lilerin olduğunu belirterek, Türk askerinin bu çeteleri karanlığın çökmesinin ardından zırhlı araçlarla köyden çıkaracağını iddia etti.
Köyler çetelerini güvenliği için mi boşaltıldı?
Edmanek, ve Serxet köyleri Türk askeri tarafından ‘güvenlik’ gerekçesiyle boşaltılmıştı. Sivillerin dahi girişine izin erilmeyen asker denetimindeki köylere çetelerin toplu halde girişi ise köylülerin tepkisine neden oldu.

No comments