Breaking News

Serêkaniyê’de 5 köy 23 mezra özgürleştirildi

HABER MERKEZİ – YPG Basın Merkezi, Serêkaniyê'de çetelere yönelik operasyon kapsamında 5 köy ve 23 mezranın çetelerin elinden alındığını ve 13 çetenin öldürüldüğünü, çok sayıda silah ve cephaneye de el konulduğunu bildirdi.
YPG güçlerinin Serêkaniyê’nin batısında 3 Kasım gecesi DAIŞ çetelerine yönelik başlattığı operasyon devam ediyor.
YPG Basın Merkezi, devam eden operasyona ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamada, operasyon kapsamında YPG güçlerinin Rawiya kasabası ile sınır hattı arasında bulunan ve çetelerin daha önce işgal ettiği Migran, Timat, Dibê, Duadan ve Emadan köyleri ile 23 mezrayı özgürleştirdiği belirtildi.
YPG Basın Merkezi ayrıca, dün gece saat 23.30 sularında Alya köyü yakınlarında bulunan stratejik bir tepeyi de ele geçirdiklerini duyurarak şu detayları paylaştı: “Bu tepede tespit edilebilen 13 çete öldürülmüştür. Güçlerimiz çetelere ait 1 adet pickup, 1.000 mermisiyle birlikte 1 adet 14.5'luk doçka, 2 kaleşnikof, 1 tabanca, 30 elbombası, 2 sandık kaleşnikof mermisi, 2 sandık BKC mermisi, 5 adet B7 roketatar güllesi ve ateşleyicisi ve 1 telefona el koymuştur. Çetelere ait 1 cenaze de güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır.”
YPG Basın Merkezi’nin verdiği bilgilere göre, YPG Güçleri dün gece eş zamanlı olarak Rawiya çevresinde hendek kazma çalışması yürüten çeteleri de hedefledi ve B-7 roketatarlarla yakın mesafede gerçekleştirilen saldırıda, çetelere ait 1 dozeri imha etti.
YPG Basın Merkezi, bu eylemde ölü ve yaralı çete sayısının tespit edilemediğini belirtti.

No comments