Breaking News

Serêkaniyê’de ikinci intihar saldırısı!

SERÊKANİYÊ -Serêkaniyê’nin 35 km güneyinde yer alan Meddan köyünde bombalı araçla düzenlenmek istenen intihar saldırısı, YPG güçleri tarafından boşa çıkarılırken, patlayıcı yüklü araç imha edildi.

Kobanê ve Serêkaniyê’de YPG’den ağır darbe yiyen DAIŞ çeteleri yine bombalı araçlarla saldırı planına başvurdu. Ancak YPG güçleri, bu planı da boşa çıkardı. 
ANHA muhabirleri, bu sabah Serêkaniyê bölgesinde iki ayrı köyde, YPG mevzilerini hedefleyen iki bombalı aracın, YPG savaşçıları tarafından imha edildiğini ve saldırı girişiminin boşa çıkarıldığını bildirdi.
Muhabirlerimizin verdikleri bilgilere göre, ilk saldırı girişimi bu sabah saat 06:00’da, Serêkaniyê’nin 35 km. güneyinde bulunan Meddan köyünde gerçekleşti. Köyün dışında YPG mevzilerini hedef alan bomba yüklü araçla saldırı girişimi YPG güçleri tarafından erken fark edildi. Aracı yaylık ateşine tutan YPG savaşçıları, bomba yülü aracı içindeki çetelerle birlikte imha etti. Patlama sonucu siviller her hangi bir zarar görmedi.
Çetelerin ikinci saldırı girişimi de, saat 07:30’da, Serêkaniyê’nin 31 km. güneyinde yer alan Herras köyünde meydana geldi. İlk patlamadan yaklaşık 1 buçuk saat sonra yine bomba yüklü araçla yeni bir saldırı girişiminde bulunan çeteler, yine YPG savaşçıları tarafından uzakta vurularak etkisiz kılındı. Bomba yüklü aracın patlaması sonucu bir kişi yaşamını yitirirken, aynı aileden Ahmed El-Ebid, Muhammed El-Ebid, Doha El-Ebid, Naciye El-Ebid ile 7 yaşındaki Raıd İbrahim El-Ebid adlı 5 kişi de yaralandı.
(ekip/aç)

No comments