Breaking News

Şîlan Kobanê ve arkadaşları anıldı

DÊRÎK – Demokratik Birlik Partisi (PYD) Kürt devrimci Şilan Kobanê ve 4 arkadaşını, şehadetlerinin 10’uncu yılında bir seminerle andı.

Halkların özgürlük mücadelesi yolunda yaşamlarını yitiren Kürt devrimici Şilan Kobanê ve arkadaşları Zekeriya, Cemîl, Fûad ve Ciwan, şehatlerinin 10’uncu yılında Dêrik Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen bir seminerle anıldı. Suriye Kürt Demokrasi Partisi, Heyet El-Tensîq, Demokratik Asuri Hareketi ve Süryani Birlik Partisi temsilcilerinin yanı sıra onlarca yurttaş da seminere katıldı.
Bir dakikalık saygı duruşunun ardından PYD adına Telet Yûnis, Yekîtiya Star adına Gulîstan Osman, Demokratik Halk Hareketi (TEV-DEM) adına da Nêrgiz Dêrîk birer konuşma yaptı. Konuşmalarda devrimci Şîlan ve arkadaşlarının yaşamı, özgürlük ve demokrasi mücadelesindeki yerleri anlatıldı. Konuşmacılar PYD’nin kurulduğu günden beri baskı,zor ve komplolarla karşı karşıya kaldığını; ancak bu saldırıların kendilerini demokratik bir Suriye’yi inşa etme iradesinden alıkoyamadığını vurguladı.
Konuşmaların ardından Şîlan Kobanê ve arkadaşlarını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Seminer Dicle Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde çalışmalarını yürüten Koma Cûdî’nin ezgileriyle son buldu.
(dx/aç)

No comments