Breaking News

Suruçta elektrik kesintisi DAIŞ çeteleri için mi?

SURUÇ - Dün gece Suruç Elektrik İdaresi tarafından işçilere, sabaha karşı saat 04:00-05:00 saatleri arasında elektriklerin kesileceği haber verildiği ve yetkililerin "bu bilgi yukarıdan geldi" dediği ortaya çıktı.

DAIŞ çetelerinin bu sabah Türkiye toprakları içinde bulunan TMO etrafından saat 05.00 sularında Kobanê’ye saldırması ve Murşitpınar Sınır Kapısı’nda iki bomba yüklü aracı patlatarak saldırı geliştirmesi, akla Türk devletinin bilgisi dahilinde bir saldırı yapıldığı ihtimalini getirdi.
DAIŞ çetelerinin salıdırıya hazırlık yaptığı gece saatlerinden itibaren sınırda Türk askeri de zırhlı araçlarla haraketlilik içinde oldu.
İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, DAIŞ çetelerinin fark edilmemesi için elekriklerin kesildiğini ve Türk askeri hazırlığının da buna dönük olduğunu söyledi.
Sabah saat 05.00 sularında Türkiye tarafından geldiği belirtilen bomba yüklü bir araç Mürşitpınar Sınır Kapısı üzerinden Kobane'ye geçerken infilak etmişti. YPG yetkilileri de, Türkiye tarafından TMO'ya ait buğday filosuna yerleşen DAIŞ çetelerinin sınır kapısına ve kente saldırdığını açıklamıştı.
HDP Milletvekili İbrahim Ayhan'la görüşen Rıha Valisi İzzettin Küçük ise, DAIŞ çetelerinin Türkiye topraklarında olduğunu kabul etti.
Elektriklerin Suruç’ta halen Trafo değiştirileceği gerekçesiyle kesik olduğu öğrenilirken elektrik kesintisinin DAIŞ çetelerinin saldırı saatiyle çakışması dikkat çekti.
(de/aç)

No comments