Breaking News

Til Koçer’de bir köy özgürleştirildi-FLASH

TIL KOÇER – YPG savaşçıları, Irak sınırından sızarak saldırmaya çalışan çetelere ağır darbe vurdu. Çete saldırısını püskürten YPG güçleri, çetelerin konumlandığı Hireşiyê köyünü de çetelerden kurtararak özgürleştirdi. Çatışmalarda 6 çete öldürülürken, bir Hummer zırhlı aracı da YPG savaşaçılarının eline geçti.

YPG Basın Merkezi, çeteleri dün saat 13.00'da Til Koçer'in güneybatısında bulunan Samiriyê köyüne, Irak sınırından sızarak bir saldırı düzenlediğini bildirdi.
Konuya ilişkin yapılan YPG açıklamasında “Güçlerimizin anında karşılık verdiği saldırıyla birlikte alanda 2 saat boyunca şiddetli çatışmalar yaşanmış, intihar saldırısı düzenlemeye çalışan bir çete, vurularak öldürülmüştür. Güçlerimiz bu alanda toplam 6 çete üyesi öldürmüş, 3 çete de yaralamıştır. Güçlerimiz, çetelere ait Hammer tipi zırhlı bir aracı ele geçirmiştir” denildi.
Açıklamada ayrıca çete saldırısını püskürten YPG güçlerinin, Samiriyê köyünün güneyinde bulunan ve çetelerin konumlandığı Hireşiyê köyünü de çetelerden kurtararak özgürleştirdiği kaydedildi.
YPG, çete saldırısının boşa çıkarılmasında önemli rol oynayan ve fedaice savaşan 1 YPG savaşçısının da bu alanda yaşamını yitirdiğini bildirdi.

No comments