Breaking News

YPG, doğu Kobanê’yi çetelerden temizliyor

KOBANÊ – YPG savaşçıları DAIŞ çetelerini Kobanê sokaklarında söküp atmaya devam ediyor. Son günlerde çetelere etkili darbeler vuran YPG, Sebze Hali (Sûk El-Hal) ve Emniyet Kavşağına (El-Murebba El-Emnî) kadar olan alanı çetelerden temizledi.

Bölgedeki ANHA muabirlerinin verdikleri bilgilere göre, YPG savaşçıları Kobanê’nin 8 km batısında yer alan Memîtê köyünde çetelere yönelik bir eylem gerçekleştirdi. Eylemde 4 çete üyesi öldürüldü.
Son 20 gündür Kentin doğu cephesinde ise, Kobanê Kültür-Sanat Merkezi civarında ilerlemeye çalışan çetelere YPG güçleri sert karşılık verdi. En az 4 çete üyesinin öldürüldüğü çatışmada 2 çete cenazesi de YPG güçlerinin eline geçti.
Aynı cephede Belediye sokağı civarında çetelere yönelik eylem düzenleyen YPG güçleri, kent belediye binası ile etrafındaki geniş bir alanı tümden çetelerden temizledi.
Eylem sonucunda YPG güçlerinin El-Murebba El-Emnî olarak byline güvenlik kavşağına kadar olan alanı kontrol altına aldığı ve 4 çete cenazesinin, birçok askeri malzeme ve cehaneyle birlikte YPG savaşçılarının eline geçtiği öğrenildi.
Eylemden sonra YPG savaşçıları alanı tuzaklanmış bomba ve mayınlardan temizlemeye başladı.
Doğu cephesinde YPG savaşçıları, Sûk El-Hal (Sebzae Hali) alanına kadar ilerledi ve artık çetelere yönelik temzilik eylemlerine buradan devam ediyor.
Yaklaşık 20 gündür çok şiddetli çatışmaların yaşandığı doğu cephesinin bu alanında YPG aralıksız süren eylemleriyle çetelere çok ağır darbeler vurarak bu alanı tümden çetelerden temizlemeyi başardı.

YPG karşısında tutunamayan çeteler, kentte sivillerin yaşadığı alanlara yönelik havan saldırısına devam ediyor. Dünden bu sabaha kadar en az 55 havan topunun kent merkezine düştüğü ancak herhangi bir can kaybı yaşanmadığı bildirildi.
Öte yandan güney cephesinde ise, dün geceden bu yana kısa aralıklarla çatışmalar yaşanmaya devam ediyor.
 (aç)

No comments