Breaking News

YPG: Güçlerimiz Kobanê’de bir kademe daha ilerledi

HABER MERKEZİ –DAIŞ çeteleri  takviye güç ve silah desteğine rağmen YPG karşısında tutunamayarak Kobanê’de ağır kayıplar veriyor. YPG Basın Merkezi, YPG/YPJ savaşçılarının ÖSO bileşeni Burkan El Fırat güçleri ve Peşmergelerin ağır silahlarla destek verdiği saldırılarda çetelerin işgal ettiği bazı noktaları geri aldığını bildirdi.
YPG Basın Merkezi, DAIŞ çetelerinin Kobanê'yi işgal etmek amacıyla başlattıkları saldırıların 70. gününde devam ettiğini belirterek, dün gece yaşanan çok yoğun ve şiddetli çatışmalar sonucunda çetelerin işgal ettiği bazı noktaların geri alındığını ve YPG güçlerinin doğu cephesinde bir kademe daha ilerlediğini belirtti.
YPG açıklamasına göre, dün akşam saatlerinde doğu cephesinde bulunan Sukul Hal, Belediye caddesi ve Azadi Meydanı çevresinde konumlanan çete gruplarına karşı YPG bir saldırı başlattı. Bu cephede yaşanan çatışmalarda şu ana kadar tespit edilebilen 32 çete üyesinin öldürüldüğü belirtilen açıklamada “Güçlerimiz çetelere ait 13 adet kaleşnikof, 62 adet şarjör ve binlerce kaleşnikof mermisi, 7 adet B7 roketatar, 15 B7 roketatar güllesi, 40 adet elbombası, 3 kutu BKC mermisi, 2 adet telsiz, 2 adet dürbün, 2 adet gece dürbünü, 1 adet çelik yelek, 1 adet gazmaskesi ve çeşitli askeri malzemelere el koymuştur” denildi.
Kobanê'nin 5 km güneydoğusunda bulunan Helinc ve Şex Çopan köyleri arasındaki yolla Til Hacib köyü yakınlarında çetelere yönelik dün gece iki ayrı eylem gerçekleştiren YPG savaşçıları, her iki eylemde 1'er aracı, içindeki çetelerle birlikte imha etti. YPG Basın Merkezi, eylemlerde en az 3 çetenin öldürüldüğü güçlerimizce tespit edilmiştir” dedi.
YPG açıklamsında güney cephesindeki çatışmalara ilişkin de şu bilgiler paylaşıldı:
“Güney cephesinde güçlerimiz gerçekleştirdikleri eylemlerle çetelere önemli darbeler vurmuştur. Eylemlerde çetelere ait 3 adet motorsiklet imha edilmiştir. Aynı alanda sabaha doğru kısa süreli bir çatışma da yaşanmıştır. Yaşanan çatışma ve gerçekleştirilen eylemlerde tespit edilebilen 7 çete üyesi öldürülmüş, 3 çete üyesi de yaralanmıştır.”
Son Güncelleme ( Pazartesi, 24 Kasım 2014 12:26 )

No comments