Breaking News

YPG, Kobanê, Serêkaniyê ve Cezaa’daki son durumu açıkladı

YPG/YPJ savaşçılarının Kobanê’de DAİŞ çetelerine yönelik eylemleri sürerken, Serêkaniyê’nin güney ve güneybatısında operasyon da devam etmektedir. Serêkaniyê ve Kobanê’de yaşanan çatışmalarda 17 çete öldürüldü.
YPG Basın Merkezi Kobanê ve Serêkaniyê’de yaşanan çatışmaların sonuçlarını açıkladı.
DAİŞ çetelerinin Kobanê’yi işgal etmek amacıyla başlattıkları saldırıların 68. gününde de devam ettiğini belirten Basın Merkezi,  “Çete saldırılarının ilk gününden beri büyük bir özveri ve fedakarlıkla Kobanê’yi savunan YPG/YPJ güçlerimizin çete gruplarına yönelik saldırıları da aralıksız sürdürmektedir” dedi.
DOĞU CEPHESİ
YPG, yaşanan çatışmalara ilişkin şu bilgileri verdi: “Dün gece doğu cephesinde belediye caddesinde bazı noktaları işgal eden çete gruplarına yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Saldırı sonucunda tespit edilebilen 5 çete üyesi öldürülmüştür.
GÜNEY CEPHESİ
Güçlerimiz güney cephesinde de dün gece bir eylem gerçekleştirmiş, eylem sonucunda tespit edilebilen 1 çete üyesi öldürülmüştür.
Kentin güneybatı ucunda bulunan çete hedeflerine yönelik de güçlerimiz dün gündüz ve gece iki ayrı saldırı düzenlemiştir. Medcene bölgesindeki saldırılarda tespit edilebilen 7 çete üyesi öldürülmüştür.”
Basın Merkezi, “DAIŞ çetelerinin Kobanê kent merkezi ve çevresine yönelik düzenlediği havan atışlarına karşı YPG/YPJ güçleri ile peşmergelerin havan saldırılarıyla karşılık verdiğini belirtti.
SERÊKANİYÊ’DE 4 ÇETE ÖLDÜ
Serêkaniyê’nin güney ve güneybatısında YPG/YPJ savaşçılarının başlattığı operasyonun sürdüğünü belirten YPG, “Operasyon kapsamında dün gece Menecir ve Alya köyleri arasında konumlanan çete gruplarına yönelik bir saldırı düzenlenmiştir. Saldırıda çetelere ait 1 araç imha edilmiş, 1 araç da darbelenmiştir. Tespit edilebilen en az 3 çete üyesi öldürülmüştür.
Bugün saat 11.30 sularında Cezaa’nın 4 km güneydoğusunda bulunan Qadisiyê Biçuk köyünde çete gruplarına yönelik bir eylem gerçekleştirilmiştir. Eylemde 1 araç darbelenmiş, tespit edilebilen 1 çete üyesi öldürülmüştür” dedi.

No comments