Breaking News

YPG Kobanê’deki son 24 saatin bilançosunu açıkladı

HABER MERKEZİ – YPG Basın Merkezi Kobanê’de son 24 saet içinde 83 çetenin öldürüldüğünü, Mürşitpinar Sınır Kapısı savunmasında 11 YPG savaşçısı, bir Şems El-Şemal savaşçısı, bir Asayiş üyesi ile 3 sivilin yaşamını yitirdiğini açıkladı. 
YPG Basın merkezi Kobanê’de son 24 saat içinde gerçekleşen çete saldırıları ile YPG’nin çetelere yönelik operasyonlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
DAIŞ çetelerinin Kobanê'yi işgal etmek amacıyla başlattıkları saldırıların 77. gününde devam ettiğine dikkat çekilen açıklama, dün sabah saatlerinde Türkiye sınırından ve tüm doğu cephesinde düzenlenen saldırıları püskürterek çetelere ağır kayıplar verdiren YPG/YPJ savaşçılarının güney cephesinde Kobanê işgali boyunca gerçekleştirilen en kapsamlı operasyonu gerçekleştirdiği, çete gruplarını kentin en güney ucunda yer alan Hastane bölgesine kadar gerileterek, 24 saat süren operasyonun ardından Doğu Botan mahallesini özgürleştirdiğine vurgu yapıldı.
Son 24 saatin bilançosunun verildiği açıklamanın devamında şu bilgilere yer verildi:
“Dün sabah saatlerinde DAIŞ çetelerinin Türkiye topraklarını kullanarak Mürşitpınar Sınır Kapısı ve TMO buğday ambarları bölgesinden düzenlediği saldırılar ardından bölgede başlayan çatışmalar gece saatlerine dek aralıksız bir biçimde devam etmiştir. Çeteler sınır kapısında bir paletli panzer  aracı ve 2 kişiyle, yine buğday ambarları bölgesinde de bir araçla intihar saldırısı düzenlemiştir.
Bu saldırılar ardından güçlerimiz sınırın kuzeyinden saldırı düzenleyen çetelere müdahale etmiştir. Akşam saatlerine kadar Türkiye sınırı içinde çete gruplarıyla çatışan güçlerimiz, çeteleri kademeli olarak sınır kapısı ve buğday ambarları bölgesinden çıkartmıştır. Daha sonra buğday ambarlarının hemen doğusunda bulunan köprü bölgesinden de temizlemiştir. Güçlerimizin operasyonundan kaçan 35 civarındaki çete üyesi buğday ambarlarının doğusuna doğru Türkiye topraklarından yaklaşık 2 kilometre ilerleyerek tekrar Kobanê tarafına geçiş yapmıştır. Güçlerimiz çete gruplarının tümünün bölgeden temizlenmesi ve alanda tam hakimiyet sağlanması ardından gece saat 01.00'de Kobanê'deki görev noktalarına geri dönmüştür.
Bu bölgedeki çete saldırıları püskürtülürken tespit edilebilen 15 çete üyesi öldürülmüştür. Çetelere ait 5 adet kalaşnikof marka silah ele geçirilmiştir. Çetelere ait 5 cenaze güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır.
Mürşitpınar Sınır Kapısı’nda düzenlenen patlamalar ve ardı sıra yaşanan çatışmalarda 11 YPG savaşçımız, bir Şemsî Şîmal savaşçısı, bir asayiş görevlisi ve 3 sivil vatandaş şehadete ulaşmıştır.
Çete grupları eş zamanlı olarak doğu cephesinde Sukul Hal, Belediye Caddesi ve güneydoğu cephesindeki Azadi Meydanı çevresinde de bir saldırı başlatmıştır. Azadi Meydanı’nda bomba yüklü bir araçla düzenlenen intihar saldırısı güçlerimizin müdahalesiyle boşa çıkarılmıştır. Bu cephedeki çatışmalarda tespit edilebilen 12 çete üyesi öldürülmüştür.  
Güçlerimizin 28 Kasım akşamı başlattığı ve 29 Kasım gece saatlerine kadar aralıksız bir biçimde süren operasyonla çetelerin güney cephesindeki etkinliği kırılmış, çete grupları kent sınırına kadar sürülmüştür. Çetelerin işgali altında bulunan Doğu Botan mahallesini özgürleştiren güçlerimiz, çetelere ağır darbeler vurmuştur. Güçlerimizin operasyonunu engellemek üzere bu alanda 2 bombalı araçla düzenlenen 2 intihar saldırısı da boşa çıkarılmıştır. Çetelerin saldırılarında kullandığı 3 tank imha edilmiştir. Yine dün geceyarısı Termik yolu üzerinde çetelere ait bir adet motorsiklet üzerindeki çetelerle birlikte imha edilmiştir.
Operasyon boyunca güney cephesinde ve Doğu Botan mahallesinde tespit edilebilen 47 çete üyesi öldürülmüş, 3 çete de yaralanmıştır. Çetelere ait 5 kalaşnikof silah ele geçirilmiştir.
Güçlerimiz batı cephesinde de dün gün boyu Izea, Mezra Erbûş ve Mimeta köyleri çevresinde konumlanan çete gruplarına yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu eylemlerde tespit edilebilen 9 çete üyesi öldürülmüştür.
Son 24 saat içinde yaşanan çatışma ve düzenlenen operasyonlarda tespit edilebilen toplam 83 çete üyesi öldürülmüştür.”
(aq)

No comments