Breaking News

YPG: Kobani’de son 24 saate 27 çete öldürüldü

KOBANÊ – YPG Basın Merkezi, Kobani’de son 24 saat içinde iki çete saldırısı kırıldığını, YPG güçlerinin de çetelere karşı iki ayrı eylem gerçekleştirdiğini belirterek, çıkan çatışmalarda 27 çete üyesinin öldürüldürülürken, 2 aracın imha edilğini ve çok sayıda mühümmata da el konulduğunu kaydetti. Basın merkezi çatışmalarda 2 YPG savaşçısının da yaşamını yitirdiğini belirtti. 
YPG Basın Merkezi Kobani’de devam eden çete saldırıları ile YPG güçlerinin direnişi ve çetelere karşı gerçekleştirdiği eylemlere ilişkin açıklama yaptı. Yazılı açıklamada çatışmalara ilişkin şu bilgiler kamuoyu ile paylaşıldı:
“DAIŞ çetelerinin Kobanê'yi işgal etmek amacıyla başlattıkları saldırılar 47. gününde devam etmektedir. Çetelerin Kobanê'nin güney ve doğusundan düzenlediği saldırılar, güçlerimizin aktif direnişi ve gerçekleştirdiği karşı saldırılar neticesinde boşa çıkarılarak püskürtülmüştür. Çeteler saldırılarıyla eş zamanlı olarak Kobanê'de sivillerin yaşadığı bölgelere yönelik havan atışları düzenlemiştir.
Dün öğlenden gece saatlerine dek çeteler doğu cephesinde 2 ayrı saldırı girişiminde bulunmuştur. Şiddetli, yoğun çatışmaların yaşandığı saldırılar ardından çeteler püskürtülmüştür. Kaniya Kurda ve Belediye caddesi civarında yoğunlaşan çatışmalarda çetelere ağır darbe vurulmuştur. Bu çatışmalarda tespit edilebilen 21 çete öldürülmüştür. Güçlerimiz çetelere ait 5 adet kaleşnikof, 1 adet BKC, 1 adet B7 roketatar, 1 adet AKC silahı ile bu silahlara ait çok sayıda cephaneye, yine 15 el bombası ve 2 telsize el koymuştur.
Güçlerimiz, Kobanê'nin güneydoğusunda bulunan Helinc köyü yolu üzerinde çetelere ait bir noktaya yönelik saldırı gerçekleştirmiştir. Saldırıda çetelere ait 1 araç içindeki çetelerle birlikte imha edilmiş, ölü ve yaralı çete sayısı ise tespit edilememiştir.
Güney cephesinde de dün akşam ve gece saatlerinde aralıklarla çatışmalar yaşanmıştır. Bu alandaki çete kayıpları hakkında net bilgilere ulaşılamamıştır.
Güçlerimiz Kobanê'nin güneyinde, Halep yolu üzerinde konumlanan çetelere yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Şehrin 5 km kadar dışında gerçekleştirilen eylemde çetelere ait 1 araç tümüyle imha edilmiştir. Eylemde tespit edilebilen 6 çete öldürülmüştür.

Son 24 saat içinde yaşanan çatışmalarda büyük bir özveri ve fedakarlıkla ilk günden beri Kobanê direnişinde yer alan, gösterdikleri direnişle öncülük rollerini yerine getiren 2 yoldaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.”

No comments