Breaking News

YPG Komutanı: Türk devleti DAİŞ çetesini ayakta tutmaya çalışıyor

YPG Komutanı Mahmud Berxwedan DAİŞ çetesinin dün sabah saatlerinde Türk devletinin gözetiminde Kuzey’den Kobanê’ye gerçekleştirdiği saldırının planlı olduğunu belirtti. Berxwedan Kobanê’de kırılma yaşayan DAİŞ çetesini toparlamaya dönük bir hamle olduğunu söyledi.
Kobanê’de dün meydana gelen çatışmaların Türkiye topraklarında yaşandığını ifade eden Berxwedan, “Diğer cephelerde çatışmalar oldu, ama esas çatışmalar bize yönelik saldırıların yapıldığı Türkiye topraklarında yaşandı” diye konuştu.
Türk devleti ile komşu olduklarını vurgulayan YPG Komutanı Mahmud Berxwedan, “Türk devleti komşuluk ilişkilerini ihlal ederek DAİŞ’in bize saldırması için kapılarını açmıştır” dedi. Berxwedan, bundan sonra sınır kapısından, Türkiye tarafından gelecek saldırılara karşı her türlü tedbiri alacaklarını kaydetti.
‘DAİŞ ÇETESİ KAPIYA YÖNELİK TÜM SALDIRILARINDA EZİLDİ’
DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye dönük saldırılarının iki buçuk ayı geride bıraktığını hatırlatan Berxwedan, “DAİŞ çeteleri, birçok yöntem deneyerek, sonuç almaya çalışıyor. Daha önce de benzer saldırılar içerisinde oldu. Bomba yüklü araçlar başta olmak üzere birçok saldırıları oldu. Kapıyı almak istediler ama alamadılar. Özellikle son dönemlerde ilan ettiğimiz gibi inisiyatif bize geçti ve en çok ta DAİŞ çetesinin sonuç almak istediği sınır kapısının bulunduğu alanda hakimiyetimizi kurduk” dedi.
DAİŞ çetelerinin Mürşitpınar sınır kapısına yönelik tüm saldırılarını boşa çıkardıklarını da ifade eden Berxwedan, Belediye Binası ve Heci Reşit Cami çevresinde büyük darbeler vurduklarını da sözlerine ekledi. DAİŞ çetelerinin bütün saldırılarının sonuçsuz kaldığını da vurgulayan Berxwedan, son günlerde belediye binası çevresinde yaptıkları eylemlerde, çok sayıda çete üyesi ile birlikte bir emirin öldürüldüğünü ve çok sayıda cephaneye de el konulduğunu söyledi.
‘TÜRK DEVLETİ DAİŞ’İN BAŞARISIZLIĞINI GİDERMEYE ÇALIŞTI’
DAİŞ çetelerinin ilk kez bu kadar rahat ve açıktan Türkiye tarafından sınırı geçerek, önce bombalı araçlı saldırı, sonra da gümrük binasından bir saldırı gerçekleştirildiğine dikkat çeken Berxwedan şunları söyledi: “DAİŞ çetesi bugüne kadar doğu cephesinden kapıya çalıştı. Olmayınca dün iki yoldan kapıyı almaya çalıştı. Güney cephesinden Halep yolu ve diğeri de Türkiye sınırları içerisinden Türk devleti kontrolündeki sınır kapısından geçerek kapıyı almaya çalıştı.”
Güney yolundan gelişen saldırıyı beklediklerini ve hazırlıklı olduklarını da ifade eden Berxwedan, “Ancak Türkiye tarafından bu şekilde açıkça gümrük binasının DAİŞ mevziisine dönüştürülerek ve kapıdan hiçbir engelleme olmadan böyle bir saldırının olabileceğini beklemiyorduk. Türk devletinin böyle bir şeye kalkışabileceğini düşünmüyorduk ama demek ki yanılmışız. Bu saldırı Türk devletinin izni ve emri ile gerçekleşti. Bunu çok net belirtmek istiyoruz. Bu saldırı ile Türk devleti bir kez daha DAİŞ saldırılarını organize eden bir konumda olduğunu gösterdi. Türk devleti Kobanê’de kırılma yaşayan, YPG karşısında tutunamayan DAİŞ çetesini bu saldırı ile yeniden toparlama ve bizi şok edecek bir saldırı ile inisiyatifimizi kırmayı amaçladı. Ancak güçlerimiz fedai ruh ve çok hızlı hareket ederek DAİŞ çetesinin saldırdığı Türk devletine ait gümrük binası ve buğday ambarı çevresindeki DAİŞ çetesini imha etti ve Türk devletine ait gümrük binasında savunma hattı oluşturdu” dedi.
‘DÜN SAVAŞ TÜRKİYE TOPRAKLARINDA YAŞANDI’
“Dünkü çatışmalar, diğer cephelerde de yaşandı ama suikast biçiminde saldırılar oldu” diye devam eden Berxwedan, dün asıl savaşın Türkiye topraklarında yaşandığını söyledi. Türkiye tarafından yapılan saldırıya karşılık verdiklerini, dün Türk devletinin sorumluluğunda bulunan topraklarda savaştıklarını ve Türk devletinin koruması gereken toprakları da DAİŞ’e karşı koruduklarını sözlerine ekledi.
‘DAİŞ BİZİM HATLARIMIZDAN KAPIYA SALDIRAMAZ’
DAİŞ çetesinin Kobanê’den kapıya yönelik bombalı araç saldırısı gerçekleştiremeyeceğine dikkat çeken Berxwedan, şöyle devam etti: “DAİŞ’in kapıya saldıracağı tüm hatlar bizim kontrolümüzde ve DAİŞ’in bomba yüklü bir aracı bizim hatlarımızdan kapıya ulaştırması mümkün değil. Bu ancak Türkiye sınırı tarafından olabilirdi ve öyle de oldu.”
‘TÜRK DEVLETİ İZAHATTA BULUNMAK ZORUNDA’
Türk devleti ile komşu olduklarını ve bugüne kadar Türk devletine herhangi bir zararlarının olmadığını da Mahmud Berxwedan, “Dostane yaklaşıyoruz ve komşuluk hukukuna aykırı davranmıyoruz. Türk devleti de bu temelde yaklaşmalı ve DAİŞ’e desteğini çekmelidir. Bundan sonra Türk devleti ve DAİŞ çetesinden, Türkiye tarafından gelecek her türlü saldırıya karşı üst düzeyde önlemlerimizi alacağız. Ülkemizi ve halkımızı savunacağız” diye konuştu.
Berxwedan Türk devletinin kontrolünde bulunan bir noktadan DAİŞ üyelerinin bu kadar çete, silah ve bombalı araçla nasıl geçtiğini açıklamak zorunda olduğunu vurguladı.
SEDAT SUR-ANF

No comments