Breaking News

YPG köyleri özgürleştirdi halka huzur geldi

SERÊKANİYÊ  – YPG güçleri bir süredir Serêkaniyê’de DAIŞ çetelerine karşı sürdürdükleri operasyonlarla köyleri özgürleşen Arap halkı, YPG sayesinde rahat bir nefes aldı. Arap halkı ve YPG güçlerine bombalı araçlarla saldırmak isteyen çetelerin saldırıları da boşa çıkıyor. 
10 gün önce çetelerin elinden alınan Medan Köyü sakinlerinden Salih El-Ginîn, YPG'nin halkların inançları için bir güvence olduğunu ifade ediyor.
 
YPG güçleri tarafından Serêkaniyê'nin güney ve güneybatısında başlatılan hamle kapsamında DAIŞ çeteleri ağır darbeler alırken, çok sayıda köy ve mezraise kurtarılıyor. DAIŞ çetelerin bölgede aldığı ağır darbeler sonucu sık sık Bomba yüklü araçlarla saldırılarda bulunmak isterken, saldırılarından ikisi dün yaşandı. Çetelerin Menacir köyü yakınlarında iki bomba yüklü araçla gerçekleştirdiği intihar saldırısı, YPG güçlerinin aldığı önlemler sonucunda boşa çıktı. Amaçlarına ulaşamayan çetelerin bölgede yaşayan Arapların da en büyük düşmanı olduğu birkez daha görüldü. Arap köylerinde ve YPG kontrol noktalarında yapılmak istenen bombalı saldırılarda çok sayıda ev yıkılırken YPG'nin aldığı önlemler sonucunda can kaybı yaşanmadan saldırılar püskürtülüyor.
YPG'nin çetelere ağır darbeler vurarak özgürleştirdiği köylere, çeteler saldırmak isteyip bölge sakinlerini korkutmak istese de, bölge sakinleri YPG ile hareket edip çetelerin bir daha köylerine gelmesini istemiyor.
YPG tarafından özgürleştirilen köyler, halklar ve inançlar arasındaki köprünün kurulmasında önemli bir adım oluyor.
Bölgede Arap taburları oluşturularak kendi öz savunmalarını YPG bünyesinde sağlayan Araplar, DAIŞ çetelerinin baskı ve zulmüne karşı savunma  güçleri ile birlikte hareket etmeye başladı. Serêkaniye’nin güneybatısında yer alan Medân köyü 10 gün önce YPG güçleri tarafından özgürleştirildi.
DAIŞ bölge sakinlerine zulmediyor
Medan köyü sakinleri bir yıla yakındır DAIŞ zulmünden dolayı rahat bir gün görmezken, YPG'nin bölgeye gelip 10 gün önce köylerini özgürleştirmesinden bu yana rahat bir nefes alabiliyorlar. 40 yıldır akrabaları ile Medan köyünde birlikte yaşayan Salih El Gınin (50) DAIŞ çetelerinin köylerini işgal etmesinden beri korktuklarını, bu yüzden ses çıkaramadıklarını ve baskı altında yaşamak zorunda kaldıklarını belirterek, kendisinin ve akrabalarının büyük bir zulme maruz kaldıklarını söyledi. Gınin, “Bize zulmettiler ve sürekli baskı altında tutuyorlardı. Kadınlara çok hakaret edip bazı akrabalarımızı hapse attılar” dedi.
Yaklaşık 10 gün önce YPG güçlerinin köylerini özgürleştirmesi ile rahat bir nefes alabildiklerini kaydeden Gınin, “YPG bizi koruyor ve şehre gidip gelmemiz için yolları açıyor” diye konuştu. Artık geçmişi düşünmeden yaşamak istediklerini ve köylerinde özgür bir şekilde yaşamaya başladıklarını ifade eden Gınin, “Şu anda barış içinde yaşıyoruz. Eskiden DAIŞ bizi çok rahatsız ediyordu. Ama şimdi YPG burayı özgürleştirdikten sonra evlerimizi yeniden yapmamız için bize yardımcı oluyor. DAIŞ'ı istemiyoruz. YPG ile burada huzurlu bir şekilde yaşıyoruz” dedi.
'YPG tüm halklar için bir şans'
“YPG bize hem suyumuzu, hem de ekmeğimizi veriyor” diyen Gınin, YPG’nin burada yaşayan halklar için bir şans olduğunu belirterek, “YPG’nin burada yaşayan haklar için projeleri var. Ama öbürlerinin hiçbir projesi yoktu. DAIŞ'ın halk için hiçbir projesi yoktu” diye konuştu. DAIŞ’ın hiçbir geleceğinin olamayacağını ifade eden Gınin, “DAIŞ sadece kafa kesip kadınları çarşaf giymeye zorluyor. YPG ise tüm halklar ve inançlar için bir gelecek sağlıyor. Halklar ve inançlar arasında bir ayrım yapmıyor. Şimdi artık YPG sayesinde özgür bir şekilde rahat olarak akrabalarımızın yanına gidip gelebiliyoruz” şeklinde konuştu.
YPG tarafından özgürleştirilen ve öz savunmalarını sağlayan Arap köylüler, kurdukları taburlar ile ortak düşmanları DAIŞ çetelerine karşı savaşmaya devam ediyor. Sık sık çetelerin bombalı araçlarla düzenledikleri saldırılara maruz kalan köylüler, bir daha asla DAIŞ çetelerinin köylerine gelmesine izin vermeyeceklerinin altını çizerlerken, bölgede çetelerin yaptığı katliamları ise unutmadıklarını vurguluyor.
ALÎŞÊR İSMAİL
(aç)

No comments