Breaking News

YPG’li Mazlûm’un kimliği açıklandı

EFRÎN – Efrîn bölgesi Şehit Aileleri Kurumu, YPG savaşçısı Basil Dawûd’un (Mezlûm Qendîl) Kobanê direnişinde yaşamını yitirdiğini bilidrerek şehadetini duyurdu.

Kobanê direnişinde yaşamını yitiren YPG'li Mazlûm Qendîl’in şehadeti, Şehit Aileleri Kurumu tarafından Efrîn’de düzenlenen bir törenle ilan edildi.
Efrîn’e bağlı Bilbilê nahiyesinin Xelaka köyünde düzenlenen merasime binlerce kişi katıldı. Devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan törende konuşan EFrîn bölgesi YPG Askeri Mecli üyesi Cîhad Çarçêla, YPG/YPJ savaşçılarının DAIŞ çetelerine onur mücadelesi yürüttüklerini belirterek sonuna kadar bu mücadelede yaşamlarını yitiren yoldaşlarının izinde halkları ve bölgeyi savunacakları sözü verdi.
Çarçela, şehit Mazlum’un ailesine ve kürt halkına başsağlığı dileğinde bulunarak şehitlerin çizgisinde mücadeleyi daha da yükselteceklerini belirtti.
Daha sonra Efrîn Şehit Aileleri Kurumu adına Şadiya Îbrehîm ve TEV-DEM adına Behcet Berekat da kısa birer konuşma yaparak kürt halkının artık hesaba katılması gereken temel bir güç olduğu Kobanê direnişini selamladı ve mücadeleye bağlılık yemini etti.
Tören şehit namirin sloganlarıyla son buldu.
YPG’linin kimli bilgileri şöyle:
Adı soyadı: Basil Dawûd
Kod adı: Mazlûm Qendîl
Ana adı: Henîfe
Baba adı: Yûsuf
Doğum yeri: Efrîn
Katılım tarihi: 2013
Şehadet yeri ve tarihi: Kobanê / 19 Kasım 2014
(ie/aç)

No comments