Breaking News

74 gün sonra çatısında YPG bayrağı dalgalandı

KOBANÎ – Yoğun saldırılar sonucu 9 Ekim’den bu yana DAIŞ çetelerinin işgali altında bulunan Kobanî Kültür-Sanat Merkezi, 74 gün sonra YPG/YPJ savaşçıları tarafından çetelerden temizlendi ve şu an binanın çatısnda YPG bayrağı dalgalanıyor.
Kobanî kentinin güneydoğusunda yer alan ve 9 Ekim günü DAIŞ çetelerinin işgali altına giren Kobanî Külltür-Sanat Merkezi, o günden sonra çetelerin kente yönelik saldırılarını geliştirdiği stratejik bir merkez, ağır silahlarla tahkim edilmiş bir askeri karargah rolüne büründü.
Tarihi direnişile önce saldırı güçleri kırılan çetelere yönelik YPG güçleri tarafaından çeşitli saldırılar düzenlendi. Özellikle güney cephesinde çetelerin alandan temizlenmesine yönelik kapsamlı bir operasyon başlatıldı.
Bu operasyon kapsamında YPG savaşçıları en son dün gece saat 19:30’da, Kobanî Kültür-Sanat Merkezi’nde üstlenmiş olan çetelere yönelik yeni bir saldırı düzenledi. Yaklaşık bir buçuk saat devam eden çok şiddetli çatışmalar sonunda çeteler ağır darbeler yedi ve YPG savaşçıları kentin Kültür-Sant Merkezi’ni ele geçirerek çetelerden tümden temizlemeyi başardı.
Işgal atındaki stratejik yerin YPG güçlerinin elinme geçmesinin ardından çeteler yine bu alan yönelik sızma girişiminde bulundu. Ancak YPG güçleri yine çeteleri darbeledi ve çetelerin saldırılarını püskürttü.
Saldırının ardından bugün saat 11:00 sularında Kültür-Sanat Merkezi binasının çatısına YPG savaşçılarının “bijî berxwedana YPG’ê” sloganlarıyla diktikleri YPG bayrağı dalgalanmaya başladı.
Stratejik binaya YPGP bayrağı dikildikten sonra DAIŞ çeteleri birkez daha ağır silahlarla saldırıda bulundu. Ancak saldırıya çok sert karşılık veren YPG savaşçıları saldırıyı şiddetli çatışmalar sonunda kırmayı başardı. Saldırıda kırılan ve alandan uzaklaşan çeteler, bu kez havan toplarıyla bölgeye uzaktan saldırılarını sürdürüyor.
Çetelerin 74 günlük işgalinden kurtarılan Kültür-Sanat Merkezi’nde kütüphanenin yakıldığı, diğer kültürel araçların tarumar aedildiği ve binanın çetelerce bir enkaza dönüştürüldüğü objektiflere yansıdı.

NAZDAR EBDÎ-NESRÎN EBDÎ
(aç)

No comments