Breaking News

Herkes kendisi için bir mermi taşıyor.

IŞİD'le savaşmak için Suriye'de YPG'ye katılan İngilizler Jamie Read ve James Hughes, ailelerini ziyaret etmek amacıyla ülkelerine döndü.







Yaşadıklarını SkyNews’a anlatan Read ve Hughes, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti’yle çatışmalarını Birinci Dünya Savaşı’na benzetti. YPG’li ikili, ailelerinin evlerinde, İngiliz cihatçıların saldırılarına karşı panik butonu bulunduğunu açıkladı. 

YPG’ye katılmaya İngiliz yardım görevlisi Alan Henning’in IŞİD tarafından infaz edilmesinin ardından karar verdiklerini söyleyen Read ve Hughes, “masum insanlar öldürülürken izleyemezdik” ifadelerini kullandı. 24 yaşındaki Read, “James’le kendimizi silahlanmak zorunda hissettik. İngiltere'de oturup IŞİD’in yapmayı sevdiği şeyleri izlemek için bir nedenim yoktu” dedi.

ALTI SAAT SORGULANDILAR 

Ellerindeki varlıkların bir kısmını İngiltere’deki borçlarını ödemek için sattıklarını söyleyen YPG’liler, dönüşlerinde Heathrow Havaalanı’nda altı saat boyunca sorgulandıklarını ve terörle mücadele polisinin gözetiminde serbest kaldıklarını belirtti. 

IŞİD tarafından yakalanmaları olasılığında “kendi canlarını kendileri almak istediklerini” ifade eden Read ve Hughes, “Bir noktada gerçekten bize doğru gelirlerse ve yolun sonuna varırsak diye kendimiz için bir mermi saklıyorduk. Yakalanamazdık. Herkes kendisi için bir mermi taşıyor. Kimse IŞİD’e esir düşmek istemiyor. Kimse sonunun Youtube’da baş kesilme videosu olmasını istemez” dedi.

No comments