Breaking News

HPG-YBŞ’den Şengal açıklaması

ŞENGAL – Şengal’i özgürleştirme operasyonu devam ederken HPG Şengal Komutanlığı ve YBŞ Genel Komutanlığı Şengal’de sürdürülen “Şengal’i özgürleştirme operasyonu”na ilişkin yazılı bir açaıaaklama yaptı. Açıklamada 22 Aralık günü saat 15:30 sularında DAIŞ çetelerine dönük direniş güçleri tarafından bir operasyon gerçekleştirildiği ve operasyonda çıkan çatışmada 2 çete üyesinin öldürüldüğü belirtildi.
HPG Şengal Komutanlığı ve YBŞ Genel Komutanlığı Şengal’de sürdürülen “Şengal’i özgürleştirme operasyonu”na ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“22 Aralık günü saat 15:30 sularında HPG, YJA Star ve YBŞ güçlerinin konumlandığı Sitiya Zeynep Kalesi’nin aşağı mevkiinde saldırı hazırlığı yapan DAIŞ çetelerine dönük direniş güçleri tarafından bir operasyon düzenlendi. Bu operasyonda çıkan çatışma sonucunda 2 çete üyesi öldürülürken, ölen çetelerin üzerinden çıkan 1 adet kalaşnikof ferdi silah, 6 adet B-7 roketi ve haşvesi, 1000 adet kalaşnikof mermisi, 1000 adet BKC mermisi, 2 adet cep telefonu, 1 adet bilgisayar, 1 adet ses kayıt cihazı ve Til Aferli Ebû Teyfa isimli çetenin kimliğine el konulmuştur”.
Bugün sabah 08:30 ile 09:00 saatleri arasında ise DAIŞ çetelerinin, HPG, YJA Star ve YBŞ güçlerinin konumlanmış olduğu Sitiya Zeynep Kalesi’ne dönük olarak iki koldan bir saldırı gerçekleştirdiği ifade edilen açıklamada, yaşanan çatışma sonucunda DAIŞ çetelerinin saldırısının püskürtüldüğü kaydedildi.
Açıklamada, “Çatışmaların sonucunda direniş güçleri herhangi bir kayıp vermezken 1 YBŞ savaşçısı ağır yaralanmıştır” denildi.
(aç)

No comments