Breaking News

HPG-YBŞ’den Şengal açıklaması

ŞENGAL – HPG Şengal Komutanlığı ve YBŞ Genel Komutanlığı, Şengal’i Özgürleştirme Hamlesi kapsamında Direniş Güçleri'yle DAIŞ çeteleri arasında dün geceden beri yaşanan çatışmalarda 17 çetenin öldürüldüğü, 1’inin esir alındığını belirtti. Açıklamada, KDP’ye bağlı pêşmerge komutanlığı’nın, Şengal merkezini özgürleştirme operasyonundan merkezi güçlerini çekmiş bulunduğu da kaydedildi.

HPG Şengal Komutanlığı ile YBŞ Genel Komutanlığı, Şengal’i Özgürleştirme Hamlesi çerçevesinde Şengal şehir merkezinde direniş güçleriyle DAIŞ çeteleri arasındaki çatışmaların sürdüğünü bildirdi.
Açıklamada, “23 Aralık tarihinde (dün) tüm gün boyunca güçlerimiz ile DAIŞ çeteleri arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmaların sonucunda DAIŞ çetelerinin tüm saldırıları geri püskürtülürken netleştirilebilen 12 çete üyesi öldürülmüş, 8 çete üyesi ise yaralanmıştır. 1 DAIŞ çetesinin esir alındığı ve 1 kadın ile 2 çocuğun DAIŞ çetelerinin elinden kurtarıldığı bu çatışmalarda, çetelere ait olan üzerinde 23,5’luk doçka (uçaksavar) kurulu bir araç ve yine çetelere ait bir cephane deposu güçlerimiz tarafından imha edilmiş, çetelere ait 3 adet kalaşnikof ferdi silah, 1 adet B-7 tipi roketatar, 5 adet B-7 roketi ve bir miktar mermi güçlerimiz tarafından ele geçirilmiştir” denildi.
‘Şehitlerin anısına Şengal’i özgürleştireceğiz’
Dün 24 saat boyunca yaşanan tüm çatışmalarda 4 HPG üyesinin de “kahramanca savaşarak şahadete ulaştığı”nı belirten HPG Şengal Komutanlığı ile YBŞ Genel Komutanlığı, “Değerli militan Nurhak yoldaşın komutasında, Şengal halkının savunması için gözünü kırpmadan savaşan ve bu uğurda canını feda eden bu değerli yoldaşlarımızı anıyor, anılarını Şengal’i ve Kürdistan’ı özgürleştirerek yaşatacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.
Yaşamını yitiren gerillalara ilişkin ise şu bilgiler paylaşıldı:
- Çekdar Cıfaneyi kod adlı Serdar Sarsak - Şırnak doğumlu,
- Nurhak Fırat kod adlı Mustafa Kurt - Urfa doğumlu,
-Xebat Azad kod adlı Kazım Bahadır - Adana doğumlu
-Dijwar Eriş kod adlı Abdulvahap Kusci - Van doğumlu
‘KDP peşmergeleri geri çekiliyor’
KDP’ye bağlı peşmergelerin geri çekildiğine de vurgu yapılan açıklamada: “Şengal alanında bulunan KDP’ye bağlı pêşmerge komutanlığı, Şengal merkezini özgürleştirme operasyonundan merkezi güçlerini çekmiş bulunmaktadır. Mevcut durumda, gönüllü olarak kalmak isteyen bazı pêşmerge birlikleri ile yurtsever Êzîdî Kürt halkının savaşçıları güçlerimizle birlikte hamle sürecini devam ettirmektedir” denildi.
5 çete öldürüldü
Bugün sabah saatlerinde Direniş güçleri tarafından Şengal’in Suka Jor Mahallesi’ne yönelik olarak bir operasyon başlatıldığı belirtilen açıklamada, “Gündüz saat 10’a kadar süren operasyon sonucunda mahallenin bir kısmı ve okul binası güçlerimiz tarafından özgürleştirilmiştir. Yaşanan çatışmalarda güçlerimiz herhangi bir kayıp vermezken, 5 DAIŞ çetesi öldürülmüştür” denildi.
(aç)

No comments