Breaking News

KCK'den yeni yıl mesajı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, yeni yılı kutlayarak, tüm insanlık için barış, demokrasi ve özgürlük yılı olmasını diledi.
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, yazılı bir açıklama ile yeni yılı kutladı. KCK açıklamasında, “2014 yılını halk ve hareket olarak görkemli direniş örnekleriyle dolu tarihsel değerler düzeyinde büyük kazanımlarla geride bırakırken, 2015 yılını her zamankinden daha örgütlü, umutlu, kararlı ve yüksek bir mücadele ruhuyla karşılamaktayız” dedi.

KCK açıklamasından bazı bölümler:
“İnsanlık, kapitalist modernitenin küresel düzeyde geliştirdiği baskı, sömürü, açlık, işsizlik, haksız çatışma ve savaşlara karşı verdiği barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesiyle yeni yılla daha büyük umutlarla girmektedir.
Ortadoğu halkları, ulus - devletçi oligarşik rejimlerin ve IŞİD faşizminin baskı, saldırı ve katliamlarına karşı, demokrasi ve özgürlük için mücadelede büyük bir uyanış, bilinçlenme, birlik ve dayanışma düzeyini ortaya çıkarmıştır.
Türkiye'de AKP rejiminin neden olduğu işçi katliamları, ekonomik sömürü, demokrasi, özgürlük, kadın ve Kürt düşmanlığı politikaları tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmış; anti-kapitalist, anti–AKP, emek, demokrasi ve özgürlük mücadelesi yükselerek devam etmiştir.
Kürdistan özgürlük mücadelesi, Ortadoğu'daki politik dengeleri sarsmış, etkili ve belirleyici bir konum kazanmıştır. Şengal ve Kobanê direnişi tüm halklar için büyük bir umut, moral – güç ve öncü olma düzeyini kazanmıştır.
2014 yılı, Kürdistan özgür kadın ideolojisinin zirveleştiği bir yıl olarak tarihe geçmiştir. Kürdistan kadını sadece Şengal’de ve Rojava'da - Kobanê’de değil, evrensel düzeyde kazanımlar ortaya çıkarmıştır. Her türlü sınıf ve ulus özgürlüğünden daha değerli ve anlamlı olan kadın özgürlük devriminin 2015 yılını kadının gerçek özgürlüğüyle birlikte, insanlığa barış, demokrasi ve özgürlüğün daha yakın olduğu bir yıla dönüştüreceği kesindir.

No comments