Breaking News

MLKP gerillası: Şengal’i kurtarmak devrimci sorumluluktur

ŞENGAL –Şengal direnişinde yer alan Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Üyesi Mahir Cevahir, DAIŞ çetelerinin Şengal halkı şahsında tarihin en kadim kültür ve inanç değerlerini yok etmek istediğini belirterek "Şengal'i bu vahşetten kurtarmayı devrimci bir sorumluluk olarak gördüğümüz için buradayız” dedi. Mahir Cevahir, “onurlu Türk evlatları, Rojava ve Şengal direniş cephelerinde yer almalıdır” sözleriyle de türkiyeli devrimcileri mücadeleye güç vermeye çağırdı.

Şengal'in çetelerce 3 Ağustos'ta İşgal girişimi ardından bir grup arkadaşıyla birlikte Şengal'e gelen bir grup MLKP gerillasından biri olan Mahir Cevahir, Şengal direnişini ve operasyonda gelinen aşamayı ANHA’ya anlattı.
Şengal'de halka yönelik katliamları önlemek üzere HPG/YJA Star, YBŞ güçleri ile birlikte mevzilerde yer aldıklarını ifade eden Cevahir, "Şengal'i kurtarmayı devrimci bir sorumluluk olarak gördüğümüz için buradayız. Ön cephelerde şehit olma pahasına yerimizi alıyoruz. Kobanê'de, Serêkaniyê'de ve Dirbêsiyê'deki şehit yoldaşlarımızda bu biçimiyle ön cephelerde yer alarak kanlarının son damlasına kadar halkların özgürlüğü için savaşmışlardı. Biz de onların izinde yürüyerek direnmeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.
Şengal'i özgürleştime öncesi hazırlıklar
Şengal'i özgürleştirme hamlesinden önce bir takım hazırlıklarının olduğunu aktaran MLKP savaşçısı Mahir Cevahir, gerilla taktikleri ile çetelere etkili vuruş tarzlarını sürdürdüklerini ve çetelerin pisikolojilerinin dağıldığını kaydetti.
"Çeteler gerçekleştirdiğimiz eylemlerde epeyce kayıplar verdi. Birçok yerde ise bize karşı savaşamadan işgalleri altında bulunan bölgeleri bırakıp kaçmak zorunda kaldılar" diyerek DAIŞ'ın kendilerine karşı başarısızlık yaşadığına dikkat çeken MLKP gerillası, Şengal’i özgürleştirme hamlesinden önce çetelerle yaşadıkları sıcak temaslarda hem alan hakimiyetinin hem de pisikolojik üstünlüğün kendilerinde olduğunu söyledi.
Ortak direniş güçleri olarak eskiden ellerinde olan bölgelerle birlikte yeni bölgeleri de kontrol altına alıp özgürleştirdiklerini dile getiren Cevahir, "DAIŞ çeteleri geceleri nöbet tutarken, baskın yapılabilir korkusuyla nöbet yerinde sürekli etrafındaki alanlara ateş açıyordu. Pisikolojileri epeyce bozulmuştu" sözleriyle çetelerin cesaretlerinin kırıldığını ve korku içerisinde olduklarını söyledi.
Şengalin özgürleştirilmesi hamlesi
Şengal'e güvenlik koridoru açıldığı sırada belli bölgelerde çetelerle çatışmaya girdiklerini söyleyen Mahir Cevahir, çetelerin koridor hattı üzerinden kaçarak geri çekilmek zoruda kaldıklarını, Şengal de bulunan çetelerin kuşatmaları altında oldğunu belirtti.
HPG güçleri, MLKP, YPG ve YBŞ güçleriyle çok başarılı bir şekilde Şengal'e giriş yapıldığını kaydeden MLKP savaşçısı, Şengal'in kuzey bölgesinin tamamen özgürleştirilmiş olduğuna ve ve bölgedeki tüm stratejik hatlarda mevzilendiklerine dikkaç çekerek, "Şengal'i özgürleştirme mücadelemiz 7. gününde devam ediyor. Yakın bir zamanda da Şengal'in özgürleştiği haberi duyulacak" dedi.
Ortak yaşam
MLKP savaşçısı, "sömürgeciliğe, işgalciliğe karşı mücadelemizi ortaklaştırıp yoldaşlığımızı büyütüyoruz" sözleriyle Ortak Direniş Güçlerinin en temel başarılarının kendi aralarındaki güçlü yoldaşlık ilişkileri olduğuna işaret etti.
'Onurlu Türk evlatları Rojava ve Şengal direniş cephelerinde yer almalı'
"Şengal hem Kürt halkı açısından, hem de dünyadaki bütün vicdanlı ve ben insanım diyenler bakımından tarihin kadim kültür değerlerinin korunduğu bir yeridir" diyen MLKP'li Cevahir, Türkiye'de on yıllardır, yüz yıllardır Kürt halkı ile birlikte yaşayan onurlu Türk evlatlarının bu tarihi süreçte Rojava ve Şengal direniş cephelerinde yer almaları gerektiğinin altını çizdi.
'Varoluş fıtratında kendini ve toplumu savunmak vardır'
Êzidi halkının bir daha katliama maruz kalmaması için  YBŞ'ye katılalarak savunmalarını geliştirmeleri gerektiğine işaret eden MLKP savaşçısı, YBŞ'ye katılarak kendi topraklarında özsavunma görevlerini gerçekleştirmeleri için tarihi bir fırsat ellerine geçti" dedi. Cevahir, "Elbette ki Devrimci demokratik güçler böylesi durumlarda yanlarında yer alır; fakat asıl kendilerini koruyacak olanlardır. Çünkü var olmanın fıtratında kendini ve savunmak vardır. Onun için de savunmalarını oluşturmaları ve kendi kendilerini örgütlemeleri gerekiyor. YBŞ'ye katılımlar daha da artmalı ve YBŞ güçlendirilmelidir"dedi. 
ALÎŞÊR DILOVAN
(aç)

No comments