Breaking News

Şengal halkı: Birlik olmalıyız!

ŞENGAL – Şengal dağlarında zor koşullarda yaşam mücadele veren Şengal halkı, Ortak Direniş Güçlerinin 12 gündür DAIŞ çetelerine karşı yürüttüğü Şengali Özgürleştirme Operasyonu'nu bayram coşkusuyla karşılıyor. Êzidî halkının ortak vurgusu ise, bir daha katliamlara maruz kalmamak için kendi birliklerini ve savunma güçlerini oluşturmak!
3 Ağustos'ta DAIŞ barbarbarlığı karşısında dağlara sığınan 10 bine yakın Êzidî halkı, yaklaşık beş aydır dağlarda kısıtlı imkanlarla yaşam mücadelesi vermeye devam ederken, 12 gündür süren Şengal’i Özgürleştirme Operasyonu’yla evlerine geri dönmeye hazırlanıyor.
Şengal’de süren direnişe ilişkin ANHA’ya konuşan Mam Reşo, "Önder Apo'nun yeşerttiği umutla, arkadaşların gösterdiği büyük fedakarlık ve mücadeleyle özgürlüğümüze kavuşmaya az kaldı" dedi.
PKK olmasaydı durumlarının çok daha kötü olacağının altını çizen Reşo, Êzidilerin artık bilik olması gerektiğine de dikkat çekti.
Topraklarını terk etmek zorunda kalan Êzidi halkına çağrı yapan Mam Reşo, Ortak Direniş Güçleri’nin başlattıkları özgürlük hamlesine gençlerin gelip dahil olmalarını ve DAIŞ çetelerinin Şengal’den çıkarılmasında aktif yer almalarını istedi.
Bir diğer Şengalli Murat Qasım Îsa da, DAIŞ çetelerinin katliamlarıyla yaşadıkları fermanın öncekilere benzemediğini söyleyerek "74. fermanın faturası ağır oldu. DAIŞ çeteleri kadınlarımızı, çocuklarımızı, yaşlılarımızı kaçırıp katlettiler. Onun için de bize çok ağır geldi!" dedi.
Murat Qasım Îsa, Êzidî halkının kardeşlik şemsiyesi altında birleşmesi gerektiğini belirterek, “barış ve özgürlük bu topraklarda ancak bu şekilde daim olur” şeklinde konuştu.

ALÎŞÊR DILOVAN
(aç)

No comments