Breaking News

Şengal halkı kış soğuğunda yardım bekliyor

ŞENGAL –Üç aydan sonra Koridorun açılmasıyla Şengal dağını terketmeyen ve Şengal’in özgürleştirilmesini belkeyen Êzidi halkına yardımlar ulaşmaya devam ediyor. Kış koşullarına uygun olmayan çadırlarda kötü şartlar altında yaşayan halk, sağuk havaya rağmen içlerini ısıtacak olan Şengal'in tümden özgürleşmesinin haberini bekliyorlar.
DAIŞ çetelerinin Şengal'e saldırılarıyla birlikte, dağlara sığınan on bininin üzerindeki sivil halka, Şengal güvenlik koridorunun açılması ile Rojava üzerinden yardımlar gelmeye devam ediyor. Ancak halen gelen yardımların yeterli olmadığı gözlenirken kış koşullarına uygun olmayan çadırlarda ve naylonlarda yaşam mücadelesi yürüten halk, temel gıda malzemeleri ve özellikle kış koşullarına uygun giyeceklerin daha fazla gelmesi gerektiğini belirtiyor.
Dağlarda soğuğa karşı direniş devam ederken, Yollar açılmadan önce erzaklarımız yoktu diyen Cindi Abdi Kaso, "Şu anda Arkdaşların yoları açıp kontürolü ellerine almaları sonucu kimi ihtiyaçlar gelse de hala temel gıda ve kış koşullarına göre barınaklara  ihtiyaçlarımız var. Burada 10 bine yakın insan bulunmakta ve gelen yardımlar da göz önünde bulunduruldukça birçok yardımın daha buraya ulaştırılması gerekiyor" diye belirtti.
Bir başka Êzidi olan Murat Kasım İsa, özellikler çocukalar için kışlık giyisilere ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı. Şimdiye kadar yazlık çadırlarda olduklarını, kış koşullarının gelmesi nedeniylede barınaklarının iyi olmadığını da ifade eden murat Kasım isa, Kışlık çadırlara ihtiyaç olduğunu belirtti.
Bir diğer Şengalli Kasım Mirad, “Çetelerin topraklarımızdan temizlenmesini ve Şengalin özgürleşmesinden başka da bir şey istemiyoruz" dedi.
ALÎŞÊR DILOVAN
(cd)























No comments