Breaking News

Şengal Operasyonu: IŞİD’e ağır darbe. 69 Ölü, 6 Esir

Şengal Dağına yönelik bugün Peşmerge güçlerinin başlatmış olduğu kapsamlı operasyon devam ediyor. Operasyondaki Peşmerge komutanlarından aldığımız bilgiye göre, Şengal’de 9 köy daha IŞİD teröristlerinden tamamen temizlenip, Peşmerge güçlerinin kontrolüne girdi. Çatışmanın devam ettiği bir diğer köyde ise, Peşmergenin üstün olduğu, teröristlerin döşediği mayınlar nedeniyle temkinli davrandığı bildirildi.

Şengal alanında Kurtarılan Bersa, Karêz, Huqni, Gırgamiş, Kopanê, Mıhverdik, Qasebê, Qaraç, Qahrıs, köyleri IŞİD’den temizlenirken, Kölerin birinde 26, bir diğerinde 18, diğerinde 21 ve bir diğerinde 4 olmak üzere toplam 69 IŞİD cesedi ele geçirildi. 6 IŞİD teröristi de sağ olarak yakalandı. Operasyon kapsamında 4 Peşmerge Şehit düşerken, 16 Peşmergenin de yaralı olduğu bildirildi.

Yapılan operasyon kapsamında Telefer ve Musul’dan Şengal, Rabia ve Zumar’a giden ana yolların tümü tamamen Peşmerge denetimine girdiği bildirildi. Köşeye şıkısan IŞİD çeteleri herhangi bir Direnç gösteremediklerini bildiren Peşmerge Komutanı, Yolların kendi denetimlerinde olduğundan dolayı herhangi bir desteğin gelmesinin, yada köşeye sıkışan IŞİD teröristlerinin kaçamayacaklarını belirtti.
Ele geçen Cesed miktarının 69 olduğunu belirten Peşmerge Komutanı, IŞİD’in kaybının çok daha fazla olduğunu belirtti. IŞİD’in köylere bubi tuzakları koyduğundan Peşmerge güçlerinin temkinli ve yavaş hareket ettiği bildirildi.

Şengal dağına yakın bir bölge de de Peşmerge, YPG, Ezidi milis güçleri ile ortaklaşa Düzenlenen bir operasyon kapsamında çok sayıda IŞİD çetesinin öldürüldüğü bildirildi

No comments