Breaking News

ŞENGAL – ROJAVA KORİDORU AÇILDI - HPG

DAİŞ çetelerinin 3 Ağustos günü Şengal’e dönük gerçekleştirdiği saldırı karşısında, katliamın önüne geçmek, Şengal halkımızı savunmak ve Şengal Dağı’nı bir direniş merkezine dönüştürmek için güçlerimiz tarafından yaklaşık 5 aydan bu yana yoğun bir biçimde gerilla savaşı sürdürülmüş, gerilla savaş taktikleriyle başta Şengal şehir merkezi olmak üzere düşmanın tuttuğu tüm merkezler sürekli bir baskı altında tutulmuş ve DAİŞ çetelerini hareket edemez hale getiren bir yıpratma savaşı yürütülmüştür.

Son günlerde Zûmar hattında peşmergenin de ilerleme göstermesiyle birlikte alan genelinde yeni bir hareketlenme gelişmiş, güçlerimizin de devreye girmesiyle birlikte Şengal direnişi yeni bir aşamaya girmiştir. Yeni aşama, Şengal’i özgürleştirme ve tüm faşist çetelerden temizleme aşamasıdır. Bu bağlamda, her ne kadar resmileştirilmiş bir koordine olmasa da Şengal’e dönük geliştirilen devrimci operasyonlarda gerilla güçlerimiz ile peşmerge güçleri tarafından ayrı ayrı alanlarda DAİŞ’e karşı harekatlar yapılmış, bu operasyonlar karşısında fazla bir direniş gösteremeyen DAİŞ çeteleri bir dağılma ve geri çekilmeyi yaşamışlardır.

Bu temelde, dünden bu yana gerilla güçlerimiz ve Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ), koordineli bir biçimde Şengal alanından düşmana karşı ileri bir harekat gerçekleştirirken, Rojava alanından ise Halk Savunma Birlikleri (YPG)’nin ilerlemesi ve destek sunmasıyla birlikte, dün akşam itibarıyla güçlerimiz YPG ile birbirlerine ulaşmak suretiyle koridoru açmışlardır. Güçlerimiz Dahola ve Xanesor gibi alanlar başta olmak üzere çeşitli alanlarda denetimini sağlarken, DAİŞ çeteleri bu alanlardan tümden çıkarılmıştır. Mevcut durumda Şengal merkezi güçlerimiz tarafından çembere alınmış olup, Kuzey Şengal’in tümden özgürleştirilmesi için operasyonlar devam etmektedir. Güçlerimiz, önemli bir aşamaya dayanmış olan bu operasyonla birlikte Şengal’in tümden özgürlüğe kavuşturulması için oynaması gereken rolü oynayacak ve peşmerge güçleriyle eşgüdüm içinde hareket etmeye de açık olacaktır.

Saygı ile duyurulur...

20.12.2014

HPG ŞENGAL KOMUTANLIĞI

No comments