Breaking News

YJA-Star’dan Şengal açıklaması

YJA-Star Şengal Komutanlığı Şengal’i Özgürleştirme Operasyonu’na ilişkin bir bildiri yayınladı. YJA-Star Şengal Komutanlığı bildirisinde, “Jiyanda, Evrim, Armanc, Arîn Mirxan yoldaşların çizgisi Şengal’i Özgürleştirme Hamlesi’nde bize yol gösterecektir” denildi.
YJA-Star Şengal Komutanlığı, Şengal’i Özgürleştirme Operasyonuna ilişkin bir bildiri yayınladı. Şengal’de yaşayan kadınları savunacaklarını bildiren YJA-Star, “tüm Êzîdî kadınları YBŞ saflarına katılmaya davet ediyoruz” diye belirtti.
Demokratik Özerklik sistemini kurana kadar mücadele edeceklerini belirten YJA-Star Şengal Komutanlığı’nın açıklaması şu şekildedir:
“19 Aralık gününde başlatılan Şengal’i Özgürleştirme Operasyonu’nda YJA-Star gerillaları olarak tarihi bir sorumluluk bilinciyle bu devrimci operasyona aktif bir şekilde katılıyoruz. Kadını, insanlığa karşı birer silah olarak kullanan DAİŞ çeteleri, Kobanê’de özgür kadın kişiliğinin sembolü olan Arîn Mirxan’ların mücadelesi karşısında kırılmıştır. Jiyanda, Evrim, Armanc, Arîn Mirxan yoldaşların çizgisi Şengal’i özgürleştirme hamlesinde bize yol gösterecektir. Amacımız kadın özgürlük ideolojisi doğrultusunda Şengal’de yaşayan kadınları savunmak, onlara özgür yaşam imkânlarını oluşturmak ve demokratik sistemi örgütlemektir. Bu temelde tüm Êzîdî kadınları ve halkı başlattığımız devrimci direniş hamlesine katılmaya ve kendilerini savunacakları YBŞ saflarına katılmaya çağırıyoruz.”

No comments