Breaking News

YPG: 7 köy çetelerden temizlendi

YPG, Cezaa’nın güneyindeki 7 köyün çetelerden temizlendiğini açıkladı.
 YPG/YPJ savaşçılarının Şengal Dağı’ndan hareket eden HPG/YBŞ güçleri tarafından dün başlatılan operasyonun bir parçası olarak, açılan koridoru sağlamlaştırmak amacıyla dün gece ve bu sabah çetelerin işgalindeki birçok köye yeniden saldırı başlattı. Şiddetli çatışmaların yaşandığı operasyon neticesinde Cezaa’nın güneyindeki Ramalla, Qeddaa ve Kenho köyleri ile sınırın Irak tarafında bulunan Remmo, Recm Abed, Xazuga ve Naiyyem köyleri çete gruplarının elinden alınarak özgürleştirildi.
Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi şunları belirtti: “ YPG/YPJ savaşçılarımız ile Şengal Dağı’ndan hareket eden HPG-YBŞ güçleri tarafından dün sabah başlatılan operasyon sonucu Şengal-Rojava güvenlik koridorunun yeniden açıldığı bilgisini dün kamuoyuyla paylaşmıştık.
Aynı operasyonun bir parçası olarak, güçlerimiz açılan koridorun sağlamlaştırılması amacıyla dün gece ve bu sabah çetelerin işgalinde bulunan birçok köye yeni bir saldırı başlatmıştır.
Şiddetli çatışmaların yaşandığı operasyon neticesinde Cezaa'nın güneyinde bulunan Ramalla, Qeddaa ve Kenho köyleri ile sınırın Irak tarafında bulunan Remmo, Recm Abed, Xazuga ve Naiyyem köyleri çete gruplarının elinden alınarak özgürleştirilmiştir.
Operasyon halen tüm hızıyla devam etmektedir. Operasyonun ayrıntıları hakkında daha sonra ayrıntılı bilgi kamuoyuyla paylaşılacaktır.”


No comments