Breaking News

YPG: Kobanî’de 5 cadde temizlendi 22 çete öldürüldü

HABER MERKEZİ – DAIŞ çetelerinin Kobanê'yi işgal etmek amacıyla başlattıkları saldırılar 100. gününde devam ederken kentin güneydoğusunda 5  caddeyi çetelerden temizleyen YPG güçleri 22 çete üyesini de öldürdü. YPG, Cezaa alanında da çetelerle çatışma yaşandığını bildirdi.
YPG Basın Merkezi, yazılı bir açıklama yaparak, “Güçlerimizin, güçten düşen çete gruplarına yönelik saldırıları aralıksız bir biçimde sürmektedir” dedi.
YPG/YPJ savaşçılarının dün kentin farklı cephlerinde gerçekleştirdikleri eylem ve yaşanan çatışmalara ilişkin ise şu bilgiler paylaşıldı:
“YPG/YPJ güçlerimiz dün gece 48. Cadde ve Medresa Keçika bölgesinde bulunan çete gruplarına yönelik bir operasyon düzenlemiştir. Operasyon neticesinde 48. caddenin güneyinde bulunan 2 cadde ile Medresa Keçika'ya kadar olan bölgede 3 cadde çetelerden temizlenmiştir.”
14 çete öldürüldü, bir cenaze YPG’nin elinde
“Çetelerden temizlenen bölgedeki arama-tarama faaliyeti devam etmektedir. Operasyon esnasında şu ana kadar tespit edilebilen en az 14 çete üyesi öldürülmüştür.”
“Güçlerimiz bu bölgede çetelere ait 10 adet kaleşnikof, 2 adet tabanca, 2 adet BKC, 16 adet B7 roketatar güllesi ve ateşleyicisi, 7 adet bomba, 3.150 adet BKC mermisi, 550 adet kaleşnikof mermisi, 3 adet telsiz, 2 adet dürbün ele geçirmiştir. Çetelere ait 1 cenaze güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır.”
Kaniya Kurda alanında 2 çete öldürüldü
“Güçlerimiz doğu cephesinde bulunan Kaniya Kurda bölgesinde de çete gruplarına yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylemde 2 çete üyesi öldürülmüştür.”
Batı cephesinde 8 çete öldürüldü
Kobanê'nin batısında bulunan Menite köyü ve güneybatısında bulunan Mezra Erbuş mıntıkasındaki çete gruplarına yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Menite köyündeki saldırıda 4 çete üyesi öldürülmüştür. Mezra Erbuş mıntıkasındaki eylemde ise çetelere ait 1 adet motorsiklet imha edilmiş, 2 çete üyesi de öldürülmüştür.
Cezaa’da çetelerden sızma girişimi
Dün gece Cezaa'nın kuzeyinde bulunan Arce köyü çevresinde çete gruplarıyla da bir çatışma yaşandığını bildiren YPG Basın Merkezi, “ Güçlerimizin sızma girişiminde bulunan çete gruplarına müdahalesi ardından yaşanan çatışmadaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir. Çatışma ardından çete grupları alandan kaçmıştır” dedi.

No comments