Breaking News

YPG: Kobanî’de 9 çete öldürüldü

KOBANÎ – YPG, Kobanî’de dün gece yaşanan çatışmalarda 9 çete üyesinin öldürüldüğünü ve bir çete cenazesiyle çok sayıda cephanennin YPG savaşçöılarının eline geçtiğini duyurdu.
YPG Basın Merkezi’nce yapılan yazılı açıklamada, DAIŞ çetelerinin Kobanê’yi işgal etmek amacıyla başlatılan saldırıların 103. Gününde devam ettiği ve buna karşı YPG/YPJ savaşçılarının Kobanê kent merkezindeki ilerleyişlerinin sürdüğü bildirildi.
YPG açıklamasında dün gece güneydoğu cephesinde YPG güçleri ile çete grupları arasında bir çatışma yaşandığı ve 3 ayrı noktada yaşanan çatışmalar ardından çetelerin püskürtüldüğü belirtilerek “Bu çatışmalarda tespit edilebilen 7 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz çetelere ait 1 cenaze ile 3 adet kaleşnikof, 16 kalaşnikof şarjörü, 200 kaleşnikof mermisi, 2 tabanca, 1 dürbün, 1 telefon, 50 elektrikli fünye, 3 BKC zinciri ve 250 BKC mermisi ele geçirmiştir” denildi.
Kobanê’nin güneybatısında bulunan hastane çevresinde de YPG güçlerinin çete mevziilerine yönelik bir saldırı gerçekleştirdiğini kaydeden YPG, bu saldırıda tespit edilebilen 2 çete üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.
(aç)

No comments