Breaking News

YPG: Miştenûr’da bir cadde çetelerden temizlendi

KOBANİ – YPG güçleri, Miştenur eteklerindeki bir cadde ile 48. sokağın kuzeyinde ve Şehit Moro mahallesinin doğusunda bulunan bir caddeyi çetelerden temizledi. 21 çete üyesinin öldürüldüğü eylemlerde 5 çete cenazesi ve çok sayıda cephane YPG güçlerinin eline geçti.
YPG Basın Merkezi, Kobani’de devam eden çatışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yaparak DAIŞ çetelerinin Kobanê'yi işgal etmek amacıyla başlattıkları saldırılar 102. gününde devam ettiğini bildirdi.
“YPG/YPJ savaşçılarımız, bir yandan düzenledikleri operasyonlarla çete gruplarını işgal ettikleri noktalardan sökerken, diğer yandan özgürleştirilen alanlardaki arama-tarama faaliyetlerine devam etmektedir” denilen YPG açıklamasında YPG güçlerinin kentin güneydoğu cephesinde bulunan 48. Sokak çevresindeki operasyonunun da devam ettiği belirtildi.
Açıklamada şöyle denildi: “Dün gece güçlerimiz 48. sokağın güneyine düşen Miştenur eteklerinde bir sokağı daha çetelerden temizlemiştir. Eş zamanlı olarak 48. caddenin kuzeyinde ve Şehit Moro Mahallesinin doğusunda bulunan bir caddeyi de çetelerden temizlemiştir. Bu alanlarda tespit edilebilen 21 çete üyesi öldürülmüştür. 5 çete cenazesi güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır.”
YPG Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamada, her iki alanda çetelere ait 16 adet kaleşnikof, 39 kaleşnikof şarjörü, 2.000 adet kaleşnikof mermisi, 2 adet BKC, 10 BKC zinciri ve 1.800 BKC mermisi, 1 adet Bruno silahı, 5 adet B7 roketatar güllesi, 11 adet elbombası, 9 adet havan güllesi, 3 adet dürbün, 3 adet telsiz, 7 adet raxt, 5 adet el yapımı mayın ve çok sayıda askeri malzemenin de YPG savaşçıları tarafından ele geçirildiği bildirildi.
Dün gece doğu cephesinde de bir operasyon düzenlendiğine yer verilen YPG açıklamasında bu operasyon sonucunda Kobanê Belediyesi ve Dibistana Xensai’nin çetelerden temizlenerek özgürleştirildiği belirtildi. YPG, bu alandaki ölü ve yaralı çete sayısının ise tespit edilemediğini ve bu alandaki arama-tarama faaliyetlerinin devam ettiğini kaydetti.

(aç)

No comments