Breaking News

YPG’li Alman Kobanê’ye gitmeye hazır

SERÊKANIYÊ – YPG saflarında yer alan Alman savaşçı Botan Rojava, gerekli görülürse Kobanî’ye gitmeye hazır olduğunu belirterek “Rojava özgürleşmeden ülkeme dönmem” dedi.
DAIŞ çetelerine karşı sergilediği direnişle dünya kamuoyunda büyük hayranlık uyandıran Halk Savunma Birlikleri’ne (YPG) yabancı ülkeden onlarca genç yönünü Rojava’ya çevirerek YPG saflarına katıldı. Alman asıllı Botan Rojava da bu savaşçılardan biri.
20 yaşındaki Alman genci Almanya’da 10 yıl okudu, basın ve medya aracılığıyla Rojava ve YPG’yi tanıdı ve iki ay önce Rojava’ya gelmeye ve YPG saflarında mücadele etmeye karar verdi.
Rojava’da adını Botan Rojava olarak değiştiren Alman genci, YPG’ye katılım sebebini ANHA’ya şu sözlerle anlattı:
“basın organlarında DAIŞ çetelerinin çocuk ve kadınlara yönelik vahşi uygulamalarını ve tecavüz haberlerini gördükten ve bunlara karşı YPG’nin sergilediği kahramanca direnişi öğrendikten sonra YPG’nin bir insanlık savunucusu olduğunu fark ettim ve YPG saflarına katılmaya karar verdim.”
Birgün YPG bayrağını taşımayı hep hayal ettiğini söyleyen Botan Rojava, katıldıktan sonra bu hayalinin gerçekleştiğini belirtti. YPG’ye katıldığı ilk günlerde bile büyük farkı gördüğünü belirten Alman Botan, “YPG saflarındaki ahlakı, yoldaşlığı ve direnişi ruhu ve gücünü gördüğümde çok daha fazla etkilendim, duygulandım. Bu sayede Almanya ve Türkiye gibi ülkelerin YPG’yi karalamaya dönük propogandalarının ne kadar boş çabalar olduğunu gördüm” dedi. 
Başta Almanya olmak üzere uluslararası güçlerin DAIŞ çetelerinin vahşi uygulamalarına karşı ciddi bir tutum geliştirmediğini kaydeden Botan, çetelerin Rojava ve Şengal’de gerçekleştirdiği katliamlara, kadın tecavüzlerine ve Reqqa ile Dêr Ez-Zor kentindeki pazarlarda satılmalarına ise göz yumduğuna dikkat çekti.
Botan Rojava adlı YPG’li Alman genci, “nerede uluslarası güçlerin ve batılı devletlerin adını ağızlarından düşürmedikleri demokrasi ve insan hakları nerede? Bu konuyuı gözardı etmeleri DAIŞ çetelerinin kirli uygulamalarını meşrulaştırıyor” sözleriyle Batılı ülkelerin tutumuna tepki gösterdi.
 (aç)

No comments