Breaking News

YPG’li Hikmet Başak Bitlis’te son yolculuğuna uğurlandı

BİTLİS – Kobanî direnişinde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Hikmet Başak’ın (Koçer Hikmet) cenazesi Bitlis’in Tatvan ilçesinde toprağa verildi. 
Kobanî direnişinde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Hikmet Başak'ın (Koçer Hikmet) cenazesi Bitlis çıkışında bulunan Ava Weqfê (Buzlupınar) mevkisinde yüzlerce kişi tarafından karşılandı. Yüzlerce araçlık konvoy ile cenaze Tatvan'a getirildi.
Tatvan ilçe merkezine getirilen Başak'ın cenazesi, Nebii Camisi'nde dini vecibeleri yerine getirildikten sonra, defnedilmek üzere Karşıyaka Mezarlığı'na doğru yola çıkarıldı. Yürüyüş boyunca Başak'ın cenazesini omuzlarda taşıyan kitle, "Bijî berxwedana Kobanî", "Bijî berxwedana YPG/YPJ" sloganları attı. Cenaze törenine Bitlis, Norşin, Mutki, Ovakışla, Hizan belediye eş başkanları, DBP, HDP yöneticileri ve kitle katıldı.
Mezarlıkta "Çerxa Şoreşê" marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan Başak'ın annesi Gülli Başak, cenaze törenine katılanlara teşekkür ederek, oğlunun Kobanî'yi "namus" olarak gördüğünü ve bu namusu koruduğu için alnının dik olduğunu dile getirdi.
DBP Bitlis İl Başkanı Fuat Özgül ise AKP'nin kirli politikasına tepki göstererek, "Kobanî'de insanlık savaşının verildiğini ve bu insanlık mücadelesini yaşamını yitirenlerin zafere taşıdığını söyledi.
Konuşmaların ardından cenaze dualarla toprağa verildi.

No comments