Breaking News

Hekem Xelo: Kobanê zaferi Öcalan’a inanmış halkın gerçeğidir


QAMIŞLO – Kobanê zaferinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan tarafından yaratılan direnişçi halk gerçeğinin somut ifadesi olduğunu söyleyen Cizîrê Kantonu Yasama Meclisi Eş Başkanı Hekem Xelo, Kobanê direnişinin tarihi bir destan olduğunu ve Kürt halkının birliğinin en güzel sembolü haline geldiğini söyledi.
Rojava Kürdistan’ında bulunan Cizîrê Kantonu Yasama Meclisi Eş Başkanı Hekem Xelo Kobanê’nin özgürleştirilmesine ilişkin duygu ve düşüncelerini ajansımız ANHA ile paylaştı.
Kobanê direnişinin bütün dünyada direnişin ve mücadelenin sembolü haline geldiğini kaydeden Xelo, bu direnişin aynı zaman da çok güçlü bir mücadele iradesini açığa çıkardığını da sözlerine ekledi.
Kobanê zaferinin başta şehit ve şehit ailelerine kutlu olması temennisinde bulunan Xelo, “Bu mutlu zaferi canları pahasına bize yaşatıp şahadete ulaşanların önünde saygı ile eğiliyorum. Onların yolunun takipçisi olacağız ve bu mücadeleyi zaferle taçlandıracağız.
Son olarak, Kobanê zaferinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan tarafından yaratılan direnişçi halk gerçeğinin ifadesi olduğunu söyleyen Xelo, “Kobanê tarihi bir destandır. Bu şekilde aynı zamanda bütün dünyaya da örnek olacaktır” diyerek sözlerini sonlandırdı.
(lg/aç)

No comments