Breaking News

Kosret Resul: Kobanê yüzyılın direniş efsanesidir


Kürdistan Bölge Başkan Yardımcısı Kosret Resul Eli ”Kobanê direnişi ulusal birlik ruhunu yeniden diriltmiştir ” dedi.

Kobanê kentinin IŞİD’den kurtarılması vesilesiyle bir mesaj yayımlayan Kürdistan Bölge Başkanı Yardımcısı ve YNK Genel Sekreter yardımcısı Kosret Resul Eli ” Kobanê zaferinde Kürdistan Bölgesi’nin ve Başkanlığı’nın çabalarının, uluslararası koalisyon güçlerinin desteğinin gözardı edilemeyeceğini” söyledi.

Kürdistan Peşmerge Güçleri’nin Kobanê direnişinde katılmasının çok önemli olduğunu söyleyen Kosret Resul, ”Ulusal birlik ruhunu yeniden diriltiğini” ifade etti.

Resul ”Ulusal ruhun” yeniden dirilmesi için yüzlerce Kürd genç kız ve erkeğinin bu uğurda canlarını feda ettiğinin altını çizdi.

YNK Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resul Eli, Kürd savaşçılarının kahramanlığına dikkat çekerek.” Sizler boş ve çürümüş beyinleriyle Kürdistan namusuna göz diken bir karanlık gücü alt ettiniz. Siz onlara: Burası özgür Kürdistan’dır burda yaşam ve kadın hakları koruma altındadır dediniz” ifadelerini kullandı.
Mesajın devamında,Kürdistan halkının bin yılardır düşmanına karşı bir mücadele yürütüğünün belirten Resul, Kürdlerin hiçbir zaman düşmanına boyun eğmediğini söyledi.

Kosret Resul Eli mesasjını şu sözlerle tamamladı: ” Kürd savaşçılarının Kobanê direnişinde gösterdiği kahramanlık bu yüzyılın efsanesi olmuştur.”

No comments