Breaking News

Musul’da Kürdistan Bayrağı dalgalandı

IŞİD işgali altında bulunan Irak’ın ikinci büyük kenti Musul’un birçok mahallesinde IŞİD bayraklarının indirilerek yerine Kürdistan bayraklarının göndere çekildiği bildiriliyor.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Bürosu Sorumlusu Said Memuzini "Dün Musul kentinin en az 10 mahallesinde kimliği belirsiz kişiler tarafından gizlice IŞİD bayraklarının indirilerek yerine Kürdistan Bayrağının göndere çektiğini” söyledi.

Said Memuzini, Kürdistan Bayrağı açılan bazı mahallelerin "Neimaniye, Yunıs, Reşidiye ve Bab Biz" olduğunu aktardı. Kürdistan bayraklarının IŞİD üyeleri tarafından fark edilene kadar uzun bir süre gönderde kaldığı öğrenildi.

Musul KDP Sorumlusu, Kürdistan bayraklarının kenti ikiye bölen Dicle nehrinin doğusundaki bölgede, ağırlıkta Kürd ve Hristiyan azınlığın yaşadığı mahallelerde asıldığını söyledi.

BasNews Sorani servisinin haberi yayınlamasının ardından IŞİD’e yakın bir kaç site Musul’da Kürdistan bayraklarının Garaj ve Kuzey mahallerinde asıldığını doğruladı.

Irak’ın ikinci büyük kenti Musul 9 haziran 2014 yılından beri IŞİD’in işgali altında. IŞİD saldırmadan önce kenti ikiye bölen Dicle nehrinin batısında Araplar doğusunda ise Kürdler ve Hristiyan azınlık yaşıyordu. Ancak işgalle birlikte Şia Araplar, Kürdler ve Hristiyan halkların büyük bölümü Kürdistan Bölgesi’ne kaçmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Dicle cephesinde düzenlenen kapsamlı bir operasyonda Peşmerge Güçleri Musul’a 28 km yakınlaşmıştı.


BasNews

No comments