Breaking News

PAJK: Zafer Arin Mirkan çizgisinde direnen kadınlarındır


HABER MERKEZİ – PAJK Koordinasyonu da Kobanê’nin özgürlüğünü kutladı. PAJK, “Kürt halkı ve onun özgürlük savaşçıları bu direnişi dalga dalga yayacaklarını ve özgürlüğü mutlaka garantileyeceklerinin müjdesini de Kobanê zaferiyle tüm Ortadoğu halklarına ve insanlığa vermişlerdir. Zafer Arin Mirkan çizgisinde direnen özgürlük savaşçıları kadınlarındır” dedi.
Kobanê’nin özgürlüğünü yazılı bir açıklama ile kutladı. Acıklamada, “Kobanê direnişinin 134. gününde Kürdistan Özgürlük savaşçıları YPG ve YPJ militanları  Kobanê’nin zaferini tüm dünyaya duyurdular. Başta Kürdistan halkının ve tüm dünya insanlığının onurunun savunulduğu Kobanê’de direnen özgürlük savaşçılarının başarılarını selamlıyor ve Kobanê’nin özgürlüğü tüm halkımıza ve insanlığa kutlu olsun diyoruz” denildi.
“134 gün boyunca insanlık ve kadın düşmanı olan DAİŞ faşizmine karşı büyük bir fedai direniş sergileyerek şehit düşen tüm Kobanê devrim şehitlerini büyük bir saygı ve minnetle anıyoruz” diyen PAJK, “15 Eylül’de başlayan DAİŞ faşizminin Kobanê’ye yönelik işgal saldırıları, başladığı ilk günden son gününe kadar büyük bir direnişle karşılık buldu. Kobanê Kantonu’na DAIŞ çeteleri tarafından yapılan bu saldırı, Kürt halkının özgür geleceğini hedefleyen güçlerin ortaklaşmasıyla start aldı. Bu saldırıyla sadece Kobanê değil, Rojava devrim kazanımları ve Kürdistan’ın diğer parçalarındaki Kürt halkının varlığı hedeflendi. Kobanê düşmüş olsaydı tüm Kürdistan düşecekti. Tüm plan ve hesaplar bunun üzerine yapılmıştı. Dolayısıyla Kürt halkı Kürdistan’ın tüm parçalarında ve yurtdışında, nefes alıp verdiği her coğrafyaya Kobanê direnişini taşırdı. Kobanê direnişi, Kürdistan’da sınırları, ulusal ve toplumsal birliği, dayanışmayı, ortaklaşmayı sağladı. Yine Kobanê’de yürütülen mücadele tüm dünya halkları için bir çekim merkezi haline geldi ve Kobanê direnişi diğer halklardan devrimcilerin katılımıyla enternasyonalist bir direniş haline geldi. Özgürlüğü, inancı, kimliği, dili ve dünya barışı için mücadele etmek isteyen herkes Kobanê direnişi içerisindeki yerini aldı. Kobanê direnişi demokratik ortaklaşmanın, eşit ve özgür bir dünya arayışı içerisinde olanların buluştuğu bir nokta oldu” diye belirtti.
‘Kobanê direnişinin gidişatını Arîn Mirkan çizgisi belirledi’
PAJK Koordinasyonu, Kobanê direnişinin asıl rengini ve gidişatını belirleyenin Arin Mirxan şahsında somutlaşan mücadele çizgisinin olduğunu ifade etti.  PAJK açıklamasında şu hususlara dikkat çekildi: “YPJ savaşçılarının göstermiş olduğu büyük direniş gerçeği, DAIŞ faşizmine diz çöktürdü ve Arin Mirxanlar öncülüğünde Kürt kadınlarının ayak bastığı topraklara biat ederek, bu direniş karşısında boyunlarını bükerek Kobanê’nin sınırlarından çekildiler. Kadın özgürlük savaşçılarının tüm dünyaya göstermiş olduğu bu örnek direniş, tüm kadınlara büyük bir cesaret, moral ve güven vermiştir. Bu dünyanın erkek egemenlikli şiddet rengini değiştirecek olanların Kürt kadınları öncülüğünde tüm Ortadoğu ve dünya kadınları olduğu gerçeğini herkes kabul eder hale gelmiştir. Kadın özgürlük ideolojimiz ve çizgimiz, demokratik özerkliğin gerçekleşmesi ve tüm dünya kadınlarının özgürlüğünün sağlanması için yol göstermeye, ışık olmaya devam edecektir.
Kürt halkı ve onun özgürlük savaşçıları bu direnişi dalga dalga yayacaklarını ve özgürlüğü mutlaka garantileyeceklerinin müjdesini de Kobanê zaferiyle tüm Ortadoğu halklarına ve insanlığa vermişlerdir. Zafer Arin Mirkan çizgisinde direnen özgürlük savaşçıları kadınlarındır.”

No comments