Breaking News

PKK’den Kobane açıklaması


PKK yürütme komitesi Kobanê zaferini resmi internet sitesinde yazılı bir açıklama ile kutladı.
Ortadoğu haklarının başına bela olan faşist DAIŞ çetelerinin yenilgiye uğradığı, YPG-YPJ güçleri öncülüğünde Kürt halkı, dostları ve tüm demokratik güçlerin tarihi bir direniş ile zafere ulaştığı belirtildi.
”Bu zafer daha şimdiden tarihteki yerini almış olan büyük bir zaferdir. Bu zafer bir özgür insanlık zaferi, bir demokrasi zaferidir. Daha şimdiden tarihe kazınmış olan bu zafer, Kürt gençlerinin ve kadınlarının özgürlük özlem ve arayışlarının, cesaret ve fedakarlıklarının, irade ve ısrarlarının zaferidir. Önder Abdullah Öcalan’ın demokratik modernite kuramının her türlü gericilik karşısında kazandığı büyük bir zaferdir.”
Komite bu zaferin Türkiye, Ortadoğu, dünya ve tüm demokratik güçlerinin zaferi olduğuna dikkat çekti.
”En başta Rojava halkının kahraman savunma gücü ve bu tarihi zaferin gerçek yaratıcısı olan YPG-YPJ güçlerini kutluyoruz. Kobani’de YPG-YPJ güçleriyle omuz omuza savaşan ve büyük şehitler veren başta MLKP savaşçıları olmak üzere Türkiye gençliğinden ve diğer çok sayıda halktan katılan tüm savaşçıları kutluyoruz. YPG-YPJ savaşçılarına büyük güç veren Güney Kürdistan pêşmergelerini ve koalisyon güçlerini kutluyoruz. Suruç sınırından hiç ayrılmayan ve Kobani direnişini Kobani-Pirsus direnişi haline getirerek Kobani savaşçılarının moral gücü haline gelen halkımızı kutluyoruz.”
Devamla, Kürdistan, Suriye ve Ortadoğu açısından yeni bir durumun ortaya çıkardığının altı çizildi.
Kobanê zaferinin DAIŞ faşizminin yenilebileceğini ve bölge halklarının da bu beladan kurtula bilmek için direnmeleri ve demokratik birlik içine girmeleri gerektiğini gösterdiğini ifade etti.
Yine buradaki zaferin Rojava’daki demokratik özerklik yönetiminin geliştirilmesi ve bölgesel düzeyde Kürt sorunun çözümü için büyük bir hamle olduğu vurgulandı.
Bölgede savaş halinin sürdüğüne dikkat çeken komite, devrim ve savaş görevlerinin ihmal edilmemesi gerektiğini hatırlattı.
Açıklama şu şekilde son buldu:
”Kobanê zaferiyle Şengal, Kürdistan ve Suriye zaferlerinin önü açılmıştır. Hiçbir duraksamaya ve ihmale meydan vermeden tüm devrim ve demokrasi güçlerinin önümüzdeki süreçte bu temelde hareket edeceği açıktır.Tarihi Kobanê zaferinin başta Önder Abdullah Öcalan olmak üzere tüm halkımıza ve özgür insanlığa kutlu olmasını bir kez daha istiyor, tüm özgürlük ve demokrasi savaşçılarına üstün başarılar diliyoruz! ”

No comments