Breaking News

Şehitler Konseyi Kobani zaferini kutladı


Nûçe
HABER MERKEZİ – Cizîrê Kantonu Şehitler Konseyi, Kobani’nin çözgürleştirilmesini kutlayarak Rojava’nin tüm alanları özgürleşinceye kadar şehitlerin mücadelesinin sonuna kadar takipçileri olacakları sözünü yineledi.
Cizîrê Kantonu Şehitler Konseyi Basın sözcülüğü, yazılı bir açıklama yaparak YPG güçlerinin Kobani zaferini başta YPG savaşçıları, şehit aileleri olmak üzere tüm bölge halkına ve kürt halk önderi Abdullah Öcalan’a kutladı.
Cizîrê Kantonu Şehitler Konseyi açıklamasında “kobani zaferini kobani direnişçilerinne ve şehit ailelerine kutluyoruz. Hiç kuşku yok ki Kobani zaferi direnişçiler ve şehitlerimiz sayesinde kazanılmıştır. Tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Bu zafer, direniş ve özgürlük felsefesi ve ilkelerinin zaferidir. Bu özgürlük felsefesinin ilkelerini Suriye genelindeki krizinin demokratik çözümünde  örnek çözüm modeli ve DAIŞ’I bitirecek temel mücadele yolu olarak görüyoruz. Bu zafer, gerek içerde gereçse dışarda yanlış siyaset izleyen güçlerin yenilgisinin de ispatı olmuştur.”
Arîn, Zozan, Dilgeş ve daha onlarca arkadaşlarının 134 günlük eşsiz direnişi sayesinde Kobani Kanton Merkezinin DAIŞ’ın temsil ettiği teröristlerden temizlenerek özgürleştirildiğine dikkat çekilen açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi:
“Şehitler Konseyi olarak bu tarihi zaferi kürt halk önder Abdullah Öcalan’a kutluyor, armağan ediyoruz. Şehitlere bağlılık sözümüzü yineliyoruz. Rojava halklarına hizmet etmeye devam edeceğimizin sözünü veriyoruz. Kobani kent merkezinin özgürlewştirilmesini tüm Kürdistan halkına kutluyor ve bu tarihi direniş örneğinin Kürdistan’ın tüm digger parçalarında da örnek çözüm modeli olacağına inanıyoruz. Hiç kuşkusuz Kürdistan halkı, kobani direnişini sahiplenme ve direnişe katılma düzeyiyle Kürdistan’ın dört parçası arasındaki yapay sınırları ortadan kaldırmıştır. Bu nedenle de kobani zaferi tüm Kürdistan’ın zaferi olmuştur.”
(aç)

No comments