Breaking News

TEV-DEM: Kobani zaferi halklar için tarihi bir sürecin başlangıcıdır

HABER MERKEZİ – TEV-DEM Yürütme Kurulu Kobani’nin özgürleştirilmesini başta Kobani halkı olmak üzere tüm insanlığa kutlayarak zafere imza atan direnişçileri selamladı. TEV-DEM, “Kobanê’nin özgürleşmesi, irade özgürlüğünün somutlaşmasıdır. Kobani’nin özgürleştirilmesi bölge halkları için yeni ve tarihi bir sürecin başlangıçtır” dedi.
Demokratik Tplum Hareketi (TEV-DEM) Yürütme Kurulu, Kobani’nin DAIŞ çetelerinden özgürleştirilmesi münasebetiyle yazılı bir açıklama yayınladı.  Açıklamada Kobani’nin özgürleşmesinin bölge halkları için yeni bir dönemi başlatacağı kaydedildi.
“Özgürlük” kavramının çok değerli ve güzel olduğu gibi tüm ezilen halkların bu kavram için mücadele ettiği belirtilen TEV-DEM açıklamasında “ezilen halklar özgürlüğün tadına varınca, daha fazla özgürlük isterler. Bu da ancak zulme ve sömürgeciliğe karşı özgür irade ve özgüçle gerçekleşebilir. Kobanê elde ettiği zaferleriyle ruh, beden ve inanç özgürlüğünü somut kılmış, özgürlük kavramına yeni bir anlam yüklemiştir” denildi.
“Özgürlük, Arin Mirkan’ın temsilini yaptığı Kürt kadınından aldığı yeni rengiyle Kobani’ye geri dönmüştür” denilen açıklamada çeteler ve destekçilerinin yenilgisinde ve Kobani’nin kazandığı tarihi zaferinde Arîn Mîrkan’ın rolünün belirleyici olduğu ifade edildi.
Açıklamada 134 gün aralıksız devam eden Kobani direnişinde ortak direniş güçlerinin, şehitlerin kanlarıyla yazılan büyük bir kahramanlık ve direniş efsanesiyle büyük başarılar elde ettiğine dikkat çekildi.
TEV-DEM açıklamasında Kobani’nin özgürleştirilmesi başta Kobani halkı olmak üzere tüm insanlığa kutlu olması dileğinde bulunularak şöyle denildi: “YPG/YPJ güçlerinin pêşmerge, Suwar El- Reqa ve Şems El-Şemal Taburlarıyla birlikte sergiledikleri başarı ve zafer, Kobani halkı ve tüm insanlığa kutlu olsun. Kobani zaferinin, tüm bölgede DAIŞ çeteleri için sonun başlangıcı olacağına inanıyor ve bu zaferi kazandıran direnişçileri selamlıyoruz. Yine Kobani her türlü zulme, zorbalığa ve vahşi saldırılara karşı kendi özgücüyle direnip başarı elde edebileceğini ve halkların özgürlük iradesinin sembolü haline geldiğini göstermiştir. Halkımız görkemli direnişini büyük kararlılık ve özgürlük tutkusuyla sürdürecektir.”
(jh/aç)

No comments