Breaking News

YPG: 3 köy özgürleşti, 26 çete öldürüldü


KOBANİ – YPG Basın Merkezi, dün gece gerçekleştirilen operasyonlarda Gorpinkar, Numanê ile Elî Budra köylerinin özgürleştirildiğini ve 26 çete üyesinin öldürüldüğünü bildirdi. Operasyonlarda 19 çete cenazesi ve çok sayıda cephane de YPG güçlerinin eline geçti.
YPG Basın Merkezi, Kobani direnişine ilişkin yazılı bir açıklama yaparak DAIŞ çetelerinin işgal girişimine karşı yürütülen ve 136. Gününü giren Kobani direnişinin, zafer aşamasına ulaşmış bulıunduğunu kaydetti. Çete gruplarını kent merkezinden sökülüp altıldığını ifade eden YPG, Kobani kırsalını da çetelerden temizlemeye dönük operasyonların devam ettiğini duyurdu.
YPG Basın Merkezi dün gece gerçekleşen operasyonlar ve sonuçlarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:
“Dün akşam Güçlerimiz, kobani’yi özgürleştirme operasyonu çerçevesinde, kobani’nin 3,5 km güneydoğusunda yer alan ve DAIŞ çeteleri tarafından işgal edilmiş olan Gorpînkar köyünde bir operasyon düzenlemiştir. Şiddetli çatışmaların yaşandığı operasyonda halen güçlerimizin bu alandaki hareketliliği devam etmektedir. Bu köydeki çatışmalarda tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüş, 3 çete üyesi de silahlarıyla birlikte sağ olarak ele geçirilmiştir. Operasyon sonucunda güçlerimiz Gorpînkar köyünü çetelerden temizleyerek özgürleştirmiştir.
Güçlerimiz dün gece Kobani’nin 5 km güneydoğusunda yer alan Numanê ve Elî Budrayê köylerinde kapsamlı bir operasyon gerçekleştirmiştir. Operasyon çerçevesinde YPG/YPJ savaşçılarımız sınır hattındaki Til Şeir’den bu köylere kadar uzanan silsileyi de hedeflemiştir. 10 koldan ani bir baskın düzenleyen güçlerimiz kısa zamanda adı geçen yerlerde kotrolü sağlamayı başarmıştır.
Güçlerimiz karşısında çete grupları tutunamamış ve Numanê ile Elî Budra köylerinden sökülüp atılmıştır.
Operasyonda 24 çete ölüsü tespit edilmiş,güçlerimiz 19 çete cenazesiyle birlikte 14 kleş ve 19 şarjorü, 1 BKC ve 750 mermisi, 2 RPG roketatar ve 5 B7 roketi, 2 tabanca, 10 raxt ve 4 telsiz cihazını ele geçirmiştir.”
(aç)

No comments