Breaking News

YPG: 3 Nokta temizlendi, 13 çete öldürüldü


KOBANİ – YPG Basın Merkezi, Kobani’nin özgürleştirilmesinden sonra köylere dönük operasyonların devam ettiğini duyurdu. YPG, dün gerçekleşen oprasyonda 13 çetenin öldürüldüğünü ve hedeflelen 3 noktanın çetelerden temizlendişğini bildirdi.
YPG Basın Merkezi, yazılı bir açıklama yaparak Kobani şehir merkezini özgürleştiren savaşçıların kentin güneyinde yer alan köylerdeki çetelere yönelik de operasyonlarını sürdürdüğünü kaydetti.
YPG açıklamasında, dün çetelerden temizlendiği duyurulan ve Kobani’nin gündoğusunda yer alan Helincê köyünde yapılan arama-tarama faaliyetleri sırasında 10 çete cenazesi ile çok sayıda cephaneye YPG güçlerinin el koyduğunu belirtti.
YPG açıklamasının devamında şöyle denildi:
“Güçlerimiz güney cephesinde çetelerin işgal ettikleri 3 noktaya yönelik bir operasyon gerçekleştirmiştir. Newroz Düğün Salonu, Seyran Lokantası ve Gulmêt köyünü kapsayan operasyonda 13 çete üyesi öldürüldümüştür. Yaşanan çatışmalar ardından güçlerimiz her üç noktayı da çetelerden temizleyip özgürleştirmiştir.
Tüm gün ve gece boyunca devam eden oprasyonda güçlerimiz 1 Hummer zırhlı aracı, 1 Katyuşa, 1 adet 12,5’luk Doçka, 2 RPG roketatar, 1 adet BKC, 2 adet G1, 10 adet Kleş ve 50 şarjörü, 27 el bombası, 10 raxt, 50 anti-tank mayını, 20 anti-personel mayın, 30 el yapımı bomba ve düzeneği, 4 telsiz cihazı ve bir telefona el koymuştur.”
YPG Basın Merkezi, dün geceki operasyonun başarıya ulaşmasında büyük rol oynayan 2 savaşçının da kahramanca direnerek şehadete ulaştığını belirtti.
(aç)

No comments