Breaking News

Cizîrê heyeti Kobanê’de

KOBANÊ –  Cizîrê Kantonu heyeti dün Kobanê’ye geçmek üzere Dirbesîyê sınır kapısından Bakûr Kürdistan’a geçti. Heyetle birlikte Efrîn ve Bakûr Kürdistanlı temsilcilerinde Kobanê’ye geçti.
Cizîrê Kantonundan heyetle birlikte Efrîn ve Bakur Kürdistan temsilcileri Mürşitpınar sınır kapısından Kobanê’ye geçti. Heyet içinde yer alan Demoratik Özeklik Yönetimi Eşbaşkanı Hediya Yûsif, Yasama Meclisi Başkanı Hekem Xelo,Meclis Divan Üyesi Perwîn Mihemed Emîn, Yürütme meclisi Başkanı Ekrem Hiso ve Yardımcıları Hisên Ezam ve Elîzabêt Goriyê, İçişleri Konseyi başkanı Kenan Berekat, Adalet Konseyi Başkanı Ebd El-Hemîd Bekir ve Şehitler Konseyi Bakanı Rêzan Gulo dan oluşann heyet dün dirbediyê sınır kapısından geçerek Kobanê’ye doğuru hareket etmişlerdi. Heyetle birlikte ayrıca Efrîn Yürütme Meclisi

Başkanı Hêvî Mistefa  ile Yürütme Meclisi yöneticileri, yine Efrîn Kadın Konseyi yardımcısı  Fehîma Silêman ve ji Mardin Büyük Şehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk ünde aralarından yer aldığı belirtildi.
Heyet, Kobanê Kantonu Kültür ve Sanat Konseyi Başakanı Ebdurezaq Elî, Şehitler Konseyi Başkanı Mihemed Seydî, Savunma Konseyi Başkanı Ismet Şêx Hesen, Enerji Konseyi Başkanı Mihemed Ebdî ve TEV-DEM Yönticilerinden Ferhan Îsa taradından karşılandı.
(ss)
ANHA


No comments