Breaking News

DAIŞ’ın Kobanê’ye yönelik 3 saldırısı geri püskürtüldü


KOBANÊ – Barbar DAIŞ çetelerinin dün gece Kobanê’ye yönelik gerçekleştirmek istediği 3 ayrı saldırı geri püskürtüldü. Bölge de çatışmalar halen sürüyor.
ANHA muhabirlerinin bölgeden geçtiği haberlere göre barbar DAIŞ çeteleri kentin üç ayrı noktasından saldırı gerçekleştirmek istedi. Ancak, YPG savaşçılarının sert karşılık vermesi üzerine çeteler geri püskürtüldü. Kobanê’nin batısında bulunan Beyadiyê köyünde çıkan şiddetli çatışmalarda en az 10 çete öldürülürken 5 çetede sağ yakalandı. Ayrıca çok sayıda askeri mühimmata da YPG savaşçılarınca el konuldu.
Kentin doğusunda bulunan Derfilitî köyü ve Lafarj Çimento Fabrikası çevresinde saldırıya geçen çetelere aynı şekilde karşılık veren YPG savaşçıları burada da çeteleri geri püskürttü. Çatışmalar neticesinde biri sözde emir olmak üzere 9 çete öldürüldü. Geri kala çeteler ise bölgeden kaçmak zorunda kaldı.
Muhabirlerin verdiği bilgilere göre son olarak kentin doğusunda bulunan Bexdîk, İdaniye ve Gulteqe köylerine tank ve ağır silahlarla saldıran çeteler YPG/YPJ savaşçılarının sert direnişi ile karşılaştı. Bölgede yaşanan şiddetli çatışmaların halen devam ettiği ve çatışmanın sonuçlarına ilişkin net bilgi alınamadığı bildirildi.
(lg)
ANHA

No comments